Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
02.05.2018 12:44

Mesto získalo 800-tis.eur na revitalizáciu frekventovaného vnútrobloku


Ilustračná snímka: mesto Zvolen


Mestu Zvolen sa podarilo získať financie na projekt veľkej rekonštrukcie tzv. vnútrobloku, časti mesta medzi ulicami Hrnčiarska, J. Kozáčeka a Bystrický rad.


Zvolen sa totiž v minulom roku zapojil so svojím projektom do výzvy Ministerstva pôdohospodárstva SR Integrovaný regionálny operačný program (IROP) na zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie a bol úspešný.  

 „Vďaka financiám z externých zdrojov sa môžeme pustiť aj do ambicióznych projektov, medzi ktoré patrí aj tento. Spolu s rekonštrukciou materskej školy a školského dvora na Hrnčiarskej ulici postupne vznikne v centre mesta príťažlivá lokalita pre tamojších obyvateľov aj širšiu verejnosť,“ uviedla primátorka Lenka Balkovičová.       

Zo sumy okolo 800-tis. eur (z čoho tvorí spolufinancovanie päť percent) by magistrát chcel zrekonštruovať všetky tri ulice a priestor medzi nimi. „Riešenie ulice Bystrický rad sme prediskutovali s občanmi a rozhodli sme sa robiť len prvú etapu rekonštrukcie. V rámci nej plánujeme vybudovať nové prístupové chodníky k detskému ihrisku a objektom školy, ako aj potrebnú rampu pre imobilných k zadnému vchodu do školy,“ povedal hlavný architekt mesta Peter Kašša.     

„Na Hrnčiarskej ulici medzi školou a škôlkou dôjde k výmene povrchov za priepustné, bude doplnený mobiliár o lavičky, fontánky na pitie, kvetináče, odpadkové koše, stojany na bicykle a mnohé ďalšie,“ vysvetľuje ďalej Kašša. Podľa neho tak vznikne na Hrnčiarskej ulici, ktorá je hojne využívaná obyvateľmi panelových domov, deťmi, ale aj ľuďmi prechádzajúcimi na železničnú stanicu, atraktívny verejný priestor.       

„Na ulici Bystrický rad budú zase osadené parkové lavičky, ktoré budú umiestnené v priestoroch s altánkom, detským pieskoviskom a fitnes stanoviskom. Rozšírené bude detské ihrisko o ďalšie prvky, pribudnú aj prvky pre väčšie deti a dospelých. Upravené bude aj ihrisko na Kozáčekovej ulici,“ dodáva. Zároveň upozorňuje občanov, že v prvej fáze projektu budú realizované aj nevyhnutné búracie práce, ktoré načas skomplikujú ich život, ale v ďalšej fáze budú zeleň aj všetky pevné plochy obnovené a doplnené o nové prvky.       

Celý projekt je rozvrhnutý na 18 mesiacov, aktuálne sa pripravuje verejné obstarávanie na dodávateľa.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.05.2021
Vnútroblok na Luhoch zrekonštruujú za viac ako 270 000 eur
Samospráva Partizánskeho zabezpečí revitalizáciu vnútrobloku na sídlisku Luhy. Investičná akcia za viac ako 270 000 eur počíta s obnovou drevín, stavebnými úpravami komunikačnej siete, prvkami urbanistického dizajnu, ako i výmenou vonkajšieho osvetlenia.
viac
16.07.2021
Fiľakovo plánuje komplexne obnoviť vnútroblok v centre mesta
Obnova okolia mestských sídlisk, ktoré boli vybudované za bývalého režimu a už nespĺňajú požiadavky dnešného života, je aktuálnou témou v mnohých samosprávach.
viac
28.04.2022
Mesto chce na obnovu vnútrobloku pri Letnej získať zdroje z IROP
Mesto Stará Ľubovňa sa uchádza o zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) v celkovej výške 695 000 eur na projekt revitalizácie sídliskového vnútrobloku pri Letnej ulici. Informoval o tom primátor Starej Ľubovne Ľuboš Tomko s tým, že celkové náklady sú na úrovni 730 000 eur.
viac
18.05.2022
Senická radnica zrevitalizuje sídliskový vnútroblok na Ul. Laca Novomeského
Mesto Senica bolo úspešné s ďalšou žiadosťou o poskytnutie nenávratného finančného príspevku v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), ktorý zužitkuje na investovanie do komplexnej revitalizácie panelákového vnútrobloku na jednom z najväčších senických sídlisk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %