Sobota 27.07.2024
Dnes má meniny 
Božena
°C
03.10.2023 02:00

Mesto získalo dotáciu na vybudovanie cykloprístreškov v areáli škôl


Snímka zdroj: mesto Komárno


Mesto Komárno získalo dotáciu na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy SR. Dotáciu vo výške 29.612 eur plánuje mesto využiť na vybudovanie šiestich väčších a troch menších cykloprístreškov.


Súčasťou projektu bude aj osadenie 72 kusov cyklostojanov. Samospráva sa na jeho realizácii bude podieľať päťpercentným spolufinancovaním, čo predstavuje sumu 1559 eur, informovala radnica. Projekt by mal byť zrealizovaný na jeseň tohto roka.         

Cieľom projektu je výstavba cyklistickej infraštruktúry, zariadení v podobe cykloprístreškov a cyklostojanov, v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Od realizácie projektu magistrát očakáva zvýšenie motivácie detí pre využívanie bicyklov ako zdravého a ekologického dopravného prostriedku. Aktivity v rámci projektu boli vypracované na základe požiadaviek základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Komárno. Nové cykloprístrešky a cyklostojany budú umiestnené v areáli šiestich základných škôl.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2019
Komárno investuje v tomto roku do oblasti športu milión eur
Mesto Komárno investuje v tomto roku do oblasti športu zhruba milión eur. Na uplynulom zasadnutí mestského zastupiteľstva o tom rozhodli poslanci, ktorí odsúhlasili aj navýšenie jednorazovej podpory z fondu pre šport na tento rok o 11 percent na 300 000 eur.
viac
19.10.2021
Mesto postaví 14 nových nájomných bytov v bývalej škole v Novej Stráži
Mesto Komárno postaví 14 nových nájomných bytov. Výstavba bytov vrátane potrebnej infraštruktúry si vyžiada investíciu 750.000 eur. Z tejto sumy hradí 40 percent Ministerstvo dopravy a výstavby SR, zvyšok pokryje mesto z mimoriadne výhodného úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.
viac
24.02.2023
Mesto vyhlásilo výzvu na čerpanie dotácie na ochranu ŽP
Mesto Komárno vyhlásilo výzvu na čerpanie finančnej dotácie na účely ochrany životného prostredia (ŽP), tvorby a ochrany zdravia obyvateľstva a zachovania prírodných hodnôt na území mesta Komárno.
viac
05.12.2023
Mesto začalo s inštaláciu stojanov na bicykle v základných školách
Mesto Komárno začalo s inštaláciou stojanov na bicykle v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Kryté stojany budú umiestnené na všetkých šiestich základných školách, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.26 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.62 %