Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
16.07.2019 11:25

Mesto získalo dotáciu viac ako 780-tis. eur na zdravotné stredisko


Kláštor a Kostol Sedembolestnej Panny Márie – Šaštín-Stráže.Ilustračná snímka, zdroj: slovakia.travel


Nenávratný finančný príspevok vo výške 780 598,54 eura získalo mesto Šaštín-Stráže v okrese Senica na projekt s názvom Centrum integrovanej zdravotnej starostlivosti. TASR o tom informoval primátor mesta Jaroslav Suchánek.


Schválený projekt rieši novostavbu centra integrovanej zdravotnej starostlivosti s vytvorením nových priestorov na integráciu viacerých zdravotných služieb. "Zareagovali sme na výzvu ministerstva zdravotníctva, aby sa obce a mestá mohli uchádzať o centrá zdravotnej starostlivosti. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) robil štúdiu, kde sú spádové oblasti, kde bolo naše mesto vybrané medzi ideálne oblasti, preto sme sa na výzvu rozhodli zareagovať," uviedol Suchánek.       

Súčasťou projektu bolo aj rokovanie s lekármi, ktorí sa po dokončení centra nasťahujú do nových priestorov. "Ak sme sa chceli uchádzať o tento projekt, museli sme dodať čestné vyhlásenia od lekárov, že majú záujem prísť do zdravotného strediska," doplnil primátor.       

V meste sú v súčasnosti tri zdravotné strediská v starších budovách a aj preto bol záujem združiť ich pod jednou strechou. "V novom centre by mali pôsobiť detský lekár, lekár pre dospelých, dve zubné ambulancie, gynekológia, zubný technik, agentúra domácej ošetrovateľskej starostlivosti a dopravná zdravotná služba. Okrem nich by mal v stredisku pôsobiť ako špecialista aj ortopéd," spresnil Suchánek.       

V súčasnosti je vyhlásené verejné obstarávanie na dodávateľov (zhotoviteľa) stavby. Práce na samotnej stavbe by sa mali začať v roku 2020.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.09.2019
Nedeľný program národnej púte sa začne už v skorých ranných hodinách
Štyri dni trvajúca Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii v Šaštíne, ktorá sa začala v piatok (13. 9.), bude mať vrchol počas sviatku patrónky Slovenska, ktorý pripadá na 15. septembra.
viac
23.09.2019
V Šaštíne začali so záchranou synagógy, už tento rok v nej plánujú výstavu
V meste Šaštín-Stráže bola v 19. storočí postavená synagóga, ktorá postupom času chátrala. Noví majitelia sa rozhodli s pomocou ďalších nadšencov historickú stavbu zachrániť. V budúcnosti by mala poslúžiť ako kultúrny stánok.
viac
31.10.2019
Knihou Záhoria sa stala monografia o meste Šaštín-Stráže
Anketa Kniha Záhoria spoznala výsledky 11. ročníka, ktoré vyhlásila Záhorská knižnica v Senici. Víťazom sa stala monografia Šaštín-Stráže autora Štefana Ovečku. TASR o tom informovala riaditeľka Záhorskej knižnice v Senici Silvia Sameková.
viac
23.11.2019
Synagógu v meste vyhlásia za národnú kultúrnu pamiatku
Benefičnú výstavu fotografií Zdenka Dzurjanina a Yuriho Dojča Sláva a smútok slovenských synagóg otvoria vernisážou v sobotu 23. novembra o 15.00 h. Uskutoční sa pri príležitosti vyhlásenia objektu bývalej synagógy za národnú kultúrnu pamiatku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %