Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.08.2019 02:30

Mesto získalo financie na budovanie vodozádržných opatrení


Ilustračná snímka, zdroj: protisuchu.sk


Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu a budovanie vodozádržných opatrení. V rámci projektu vybuduje zavlažovací systém na mestskom štadióne, ktorý bude na zavlažovanie využívať dažďovú vodu.


Realizačné práce sa podľa informácie vedenia mesta začnú po ukončení verejného obstarávania.       

Celkové oprávnené výdavky projektu sú vyčíslené na 160.361 eur. Dotácia z operačného programu Kvalita životného prostredia, ktorého vyhlasovateľom je Ministerstvo životného prostredia SR, predstavuje 152.343 eur. Zvyšných 8018 eur zaplatí samospráva v rámci povinného spolufinancovania projektu.       

Finančné prostriedky sú určené na nákup vybavenia a vybudovanie zavlažovacieho systému vrátane systému na zachytávanie dažďovej vody. Tento systém bude inštalovaný na strechách budov mestského štadióna. „Zrážková voda bude zachytávaná do záchytnej nádrže. Následne bude táto voda využívaná pri zavlažovaní trávnika na futbalovom ihrisku pri mestskej telocvični vybudovaním zavlažovacieho systému v rámci oprávnených výdavkov projektu,“ uviedli zástupcovia mesta.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2020
Mesto chce vybudovať novú cyklocestu i prístrešok pre bicykle
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celková výška dotácie na dva projekty predstavuje takmer 200 000 eur, informovali zástupcovia mesta.
viac
15.04.2020
Mesto ukončilo ďalšiu etapu rekonštrukcie kaštieľa Migazziovcov
Mestské stredisko kultúry a športu (MSKŠ) v Zlatých Moravciach ukončilo výmenu okien na hornom poschodí kaštieľa Migazziovcov.
viac
22.10.2020
O čistotu mesta sa bude starať nová technika
O čistotu v Zlatých Moravciach sa budú starať nové stroje. Technické služby mesta získali do výbavy nový nakladač i umývacie vozidlo.
viac
10.11.2021
Zelená strecha na škôlke vo Svidníku dostala ZELENÚ
Na vybudovania zelenej strechy získalo mesto Svidník finančný príspevok z Ministerstva životného prostredia vo výške 166 320,19 eur. Pre tento účel bolo schválené mestským zastupiteľstvom spolufinancovanie mesta vo výške 5 %.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %