Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
03.08.2018 02:00

Mesto získalo nenávratný príspevok na modernizáciu troch škôl


Ilustračná snímka: humenne.sk


Humenská samospráva získala nenávratný finančný príspevok na modernizáciu troch základných škôl. Ide o sumu približne 311.500 eur. Každý z troch projektov mesto ešte spolufinancuje piatimi percentami.


Nových učební v hodnote takmer 328.500 eur sa dočkajú žiaci na základných školách (ZŠ) Laborecká, Pugačevova a Jána Švermu.       Cieľom projektov je vytvoriť podmienky pre kvalitné vzdelávanie žiakov na účely posilnenia ich kľúčových kompetencií s využitím prvkov inkluzívneho vzdelávania. "V rámci realizácie na ZŠ Pugačevova sa uskutočnia stavebno-technické úpravy priestorov učební a knižnice s nákupom interiérového vybavenia a didaktických pomôcok v jazykovej a polytechnickej učebni a v učebni chémie, pričom sa zariadi aj školská knižnica," informovala Michaela Dochánová z radnice. Celková výška výdavkov na tento projekt predstavuje 171.450,33 eura.       Na ZŠ Jána Švermu dovybavia interiér jazykovej a IKT učebne v hodnote 32.578,53 eura. Realizácia projektu na ZŠ Laborecká rieši stavebno-technickú úpravu jazykovej, IKT a biologicko-chemickej učebne, ktoré zároveň doplnia didaktickými pomôckami. "Celková výška výdavkov na projekt predstavuje 124.381,68 eura," vyčíslila Dochánová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2017
MV SR zverejnilo dátum uzavretia 4. hodnotiaceho kola výziev na materské školy
Výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl boli vyhlásené v januári 2016 v rámci Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), ktorého časť spravuje Ministerstvo vnútra SR. Štvrté hodnotiace kolo bude mať uzávierku 14. júla 2017.
viac
26.07.2018
Humenné získalo nenávratný príspevok na stavbu prepojovacieho cyklochodníka
Samospráva získala nenávratný finančný príspevok vo výške viac ako 154-tis eur na projekt, ktorý rieši výstavbu prepojovacieho cyklochodníka od starého Valaškovského mosta po cyklochodník na hrádzi pri Laborci a umiestnenie cyklostojanov pozdĺž vybudovaného a plánovaného cyklochodníka na území mesta
viac
27.12.2018
Školy v okresoch Prešov a Humenné sa zapojili do športového projektu
Celkovo 25 materských a základných škôl z okresov Prešov a Humenné sa zapojilo do projektu na zlepšenie pohybovo-športových aktivít detí v školách prostredníctvom vzdelávania pedagógov. Projekt realizuje prešovská nezisková organizácia Altra.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %