Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
05.08.2022 11:40

Mesto získalo územné rozhodnutie pre novú polikliniku


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Senec získalo územné rozhodnutie pre novú polikliniku, ktorej výstavbu chystá. Rozhodnutie o umiestnení stavby bolo samospráve zaslané s podmienkami dotknutých orgánov, ako má byť stavba realizovaná.


Senecká samospráva to oznámila na svojom webe a zároveň informovala, že sa v súčasnosti spracováva projektová dokumentácia pre stavebné povolenie.

Senec má spracovanú aj architektonickú štúdiu. Nová poliklinika má podľa samosprávy stáť na pozemku mesta pred existujúcou budovou vrátane podzemného parkovania. Stará budova sa po výstavbe novej má rekonštruovať pre vznik zariadenia pre seniorov.

"Počas výstavby novej budovy bude zabezpečená prevádzka existujúcej polikliniky. Po dokončení novostavby budú zriadené nové ambulancie v novej budove a existujúca bude prestavaná a zrekonštruovaná na zariadenie Senior care centra, rehabilitácie a služobných bytov," píše sa v štúdii.

Poliklinika sa nachádza v centrálnej časti Senca na Námestí 1. mája. Navrhovaná dostavba a rekonštrukcia polikliniky má podľa štúdie ambíciu svojím funkčným a architektonickým stvárnením dotvoriť riešený priestor. Objekt polikliniky ráta s vybudovaním 42 ambulancií, 41 lôžok zariadenia pre seniorov, 27 lôžok pre pacientov a doplnkové funkcie polikliniky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.11.2018
TSK pripravuje dokumentáciu pre územné rozhodnutia na výstavbu cyklotrasy
Župa pripravuje všetko potrebné na to, aby v regióne vyrástla cyklotrasa, ktorá prepojí mestá Handlová, Prievidza, Nováky a Partizánske.
viac
10.03.2020
Zrekonštruovaná škôlka Na Hôrke získala aj inovatívne hracie prvky
Investícia stála 246 582 eur, mesto sa na tejto sume podieľalo päť percentnou účasťou.
viac
27.10.2020
Verejnosť najviac zaujal projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši
Ľudia z celého Slovenska hlasovaním rozhodli o projekte, ktorý získal v rámci grantového programu Šariš ľuďom prémiu. Ide o projekt oddychovej zóny vo Veľkom Šariši a obnovy včelstva.
viac
18.02.2021
Na Záhradníckej ulici v Senci vybudujú novú základnú školu
V meste Senec na Záhradníckej ulici postavia novú základnú školu. Rozhodlo o tom mestské zastupiteľstvo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %