Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.12.2021 12:40

Mesto Zlaté Moravce pripravuje rekonštrukciu bytových domov na Ulici 1. mája


Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič


Mesto Zlaté Moravce plánuje opraviť dva bytové domy na Ulici 1. mája. Budovy obývané prevažne rómskou komunitou majú prejsť rekonštrukciou v celkovej hodnote takmer dva milióny eur. Vyše 1,1 milióna eur sa mestu podarilo získať v podobe nenávratného finančného príspevku.


V rámci rekonštrukcie domov sa počíta s ich zateplením a s opravou a výmenou strešného plášťa. „Vykonajú sa opatrenia na zlepšenie tepelno-izolačných vlastností konštrukcií vrátane výmeny strešnej krytiny a povrchu plochých striech. Počíta sa tiež s výmenou výplňových otvorových konštrukcií, s rekonštrukciou kúrenia, podláh, zdravotechniky, vzduchotechniky, elektroinštalácie a vonkajšej rampy,“ informovala radnica.       

Mesto už pripravuje aj verejné obstarávanie na zhotoviteľa stavebných prác. „Výsledkom bude rámcová zmluva o dielo, na základe ktorej mesto Zlaté Moravce pristúpi k vykonaniu tej časti stavebných prác, na ktorú dostalo nenávratný finančný príspevok. Ostatná časť bude financovaná v závislosti od schválenia finančných prostriedkov v rozpočte. Predpokladaná hodnota zákazky je 1.594 037,36 eura bez DPH, suma s DPH je 1.909.244,83 eura,“ uviedla radnica.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2019
Mesto pokračuje v rekonštrukcii kaštieľa Migazziovcov
Mesto Zlaté Moravce pokračuje v rekonštrukcii kaštieľa Migazziovcov, ktorý je zapísaný v ústrednom zozname kultúrnych pamiatok. Koncom minulého roka sa uskutočnila tretia etapa výmeny pôvodných okien.
viac
16.03.2019
Ďalšia župná škola sa zatepľuje
Bratislavský samosprávny kraj dnes začal ďalšiu rekonštrukciu školského objektu. Ide o zateplenie budov Gymnázia na Ul. 1. mája v Malackách v sume vyše päťsto tisíc eur. Ukončené má byť do troch mesiacov.
viac
03.04.2023
V budove miestneho národného výboru vznikne denný stacionár
Mesto Zlaté Moravce spustilo rekonštrukciu bývalej budovy miestneho národného výboru na Bernolákovej ulici. Po jej prestavbe vznikne v objekte denný stacionár určený pre seniorov a zdravotne postihnuté osoby, informovala radnica.
viac
08.07.2023
Zlaté Moravce získalI dotáciu na rekonštrukciu cesty a chodníkov
Mesto Zlaté Moravce zrekonštruuje komunikáciu a chodník na Robotníckej ulici a chodník na Ulici 1. mája. Samospráva získala na rekonštrukčné práce nenávratný finančný príspevok vo výške 266.737 eur, informovala Miroslava Kováčová, vedúca oddelenia strategických činností na MsÚ v Zlatých Moravciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %