Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
17.02.2020 01:10

Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu na revitalizáciu Parku Janka Kráľa


Pomník Janka Kráľa v parku v Zlatých Moravciach.


Mesto zrevitalizuje Park Jána Kráľa v centre mesta. Z celkových výdavkov projektu vo výške takmer 50 000 eur pokryje 40 000 eur dotácia na podporu regionálneho rozvoja Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu. Zvyšnú sumu uhradí mesto v rámci povinného spolufinancovania.


Projekt revitalizácie parku rieši zjednotenie vstupnej časti parku, sadové úpravy a výmenu mobiliáru. Park dostane nové spevnené plochy s odvodnením chodníkov, bude obnovený trávnik a v areáli bude vysadený živý plot. „Pri realizácii nedôjde k výrubu žiadnych stromov,“ uviedla Júlia Bacigálová, vedúca oddelenia investičnej výstavby a hospodárskej činnosti na Mestskom úrade v Zlatých Moravciach.      

V súčasnosti sa v parku nachádza značne poškodený a neestetický parkový mobiliár, ktorý zahŕňa lavičky a smetné nádoby. Revitalizácia parku počíta s ich kompletnou výmenou. „Dizajn lavičiek a košov musí zohľadniť celkový vzhľad parku, jeho polohu v pamiatkovej zóne a musí byť v súlade s odporúčaniami Krajského pamiatkového úradu v Nitre,“ uviedla Bacigálová. Realizácia projektu je aktuálne v príprave.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2020
Mnohé stromy v Sade Janka Kráľa sú podľa mesta v zlom stave
Mnohé stromy v Sade Janka Kráľa v Bratislave sú aj pre dlhodobo zanedbávanú údržbu v zlom stave. Tvrdí to bratislavský magistrát s tým, že viaceré stromy trápia hlboko otvorené dutiny na kmeni či kostrových konároch, preschnutie koruny, hubové ochorenia i parazity.
viac
16.12.2022
Mesto získalo dotáciu na revitalizáciu vnútroblokov
Mesto Zlaté Moravce zrevitalizuje vnútrobloky na Školskej, Mojmírovej, Robotníckej a Rovňanovej ulici.
viac
22.06.2023
Mesto chce získať dotáciu na obnovu kaštieľa Migazziovcov
Mesto Zlaté Moravce chce pokračovať v obnove a rekonštrukcii kaštieľa Migazziovcov. Radnica sa chce uchádzať o finančné prostriedky na rekonštrukciu z mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti na obnovu verejných historických a pamiatkovo chránených budov.
viac
16.10.2023
Zlaté Moravce získali dotáciu na moderné technológie
Mesto Zlaté Moravce získalo dotáciu z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR na moderné technológie. Financie sú určené na smart manažment verejného osvetlenia, inteligentný kamerový systém a vybudovanie centra pre zber a analýzu dát, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %