Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
25.07.2018 05:30

Mesto zlikviduje čiernu skládku v lokalite Svodov


Ilustračná snímka TASR.


Mesto Želiezovce zlikviduje nelegálnu skládku odpadu v lokalite Svodov. Na sanáciu skládky získalo nenávratný finančný príspevok vo výške 46.617 eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja.


Celkové oprávnené náklady projektu predstavujú 49.070 eur. Podľa zástupcov mesta bude likvidácia trvať päť mesiacov, projekt by mal byť ukončený do novembra tohto roka.       

Cieľom projektu je znížiť množstvo nelegálne uloženého odpadu v katastrálnom území Svodov v meste Želiezovce. Zameraný je na realizáciu sanácie nelegálnych skládok, vrátane eliminácie nepriaznivých vplyvov nelegálnych skládok.       

Súčasťou sanačných prác je podľa mesta zber odpadu nakladaním nahromadeného zmiešaného, stavebného, biologického a veľkoobjemného odpadu nakladačom, jeho odvoz do miesta zhromažďovania a zneškodňovania odpadu a následná rekultivácia dotknutého územia vo forme približného vyrovnania terénu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
O peniaze na likvidáciu čiernych skládok má záujem takmer 500 samospráv
Peniaze na likvidáciu čiernych skládok chce získať 491 samospráv. Envirorezort na tento účel vyčlenil sedem miliónov eur, dotácie prerozdelí Environmentálny fond.
viac
17.01.2019
Stropkov pokračuje v rozvojových investíciách
Stropkovská samospráva má pred sebou prvý rok nového funkčného obdobia. Keďže tamojší primátor Ondrej Brendza v ostatných komunálnych voľbách svoj mandát presvedčivo obhájil a vedenie mesta pokračuje v nezmenenom zložení.
viac
05.03.2020
Mesto Kežmarok upozorňuje občanov, že separovanie šetrí ich peniaze
Poplatky za uloženie odpadu na skládky neustále rastú, mesto Kežmarok preto upozorňuje svojich obyvateľov, že je dôležité, aby sa separovalo čo najviac a na skládku išlo čo najmenej.
viac
27.06.2020
Nájdu sa peniaze na environmentálne zodpovedné odstavenie skládok?
V minulom roku zaznamenalo Slovensko 39-percentnú mieru recyklácie komunálnych odpadov (KO), pričom právne záväzným európskym cieľom je recyklovať 50 percent KO v roku 2020 a postupne dosiahnuť 65 percent v roku 2035. Prvý cieľ Slovensko nesplní.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %