Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
01.02.2024 01:05

Mesto zrekonštruuje chodník využívaný pri výstupoch na Hradovú


Snímka zdroj: Rimava.sk


Mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota v tomto roku zrekonštruuje prístupovú cestu, ktorú turisti využívajú pri výstupoch na vrchol Hradová a rovnomenný náučný chodník. Samospráva na realizáciu projektu získala z plánu obnovy takmer 200.000 eur. Informoval o tom primátor Tisovca Ján Vengrín.


"Zrenovuje sa komplet celý chodník popod Hradovú. Ide o úsek od centra mesta pri zdravotnom stredisku až na koniec Tisovca," priblížil primátor. Ako dodal, prístupová trasa na náučný chodník dostane nový asfalt, realizovať sa bude aj odvedenie vody či oprava múru, pri ktorom sa zosúva pôda.         

Mesto na projekt s názvom Bezpečne na náučný chodník Hradová získalo financie v rámci výzvy zameranej na transformáciu regiónu Národného parku Muránska planina, z plánu obnovy tak môže čerpať takmer 200.000 eur. "Máme už vysúťaženého dodávateľa aj podpísanú zmluvu o dielo. Na rozhraní prvého a druhého kvartálu roku 2024 sa bude dielo realizovať, práce budú ukončené ešte tento rok," uviedol Vengrín s tým, že prístup na náučný chodník bude možný aj počas realizácie stavebných prác.         

Hradová nad Tisovcom predstavuje jednu z najvýraznejších dominánt okolia mesta, lokalita bola vyhlásená aj za národnú prírodnú rezerváciu. Náučný chodník Hradová vedie z Tisovca až na hrebeň a pozostáva z deviatich zastávok. Náučný chodník končí na vrcholovej lúke, turisti, ktorí chcú absolvovať okružnú trasu, môžu pokračovať do Tisovca po turistickej trase cez Okrúhlu skalu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.03.2018
Študenti na gymnáziu zažijú Deň ľudových tradícií
Tradičnej kultúre a folklóru bude venované podujatie Deň ľudových tradícii, ktoré sa uskutoční v utorok 27. marca od 8.30 v Evanjelickom gymnáziu Tisovec v okrese Rimavská Sobota. TASR o ňom informovala Ingrid Šulková, riaditeľka Domu Matice slovenskej (DMS) v Rimavskej Sobote, ktorá podujatie organ
viac
14.01.2020
Tisovec začína rok v rozpočtovom provizóriu
V rozpočtovom provizóriu začína aktuálny rok samospráva mesta Tisovec v okrese Rimavská Sobota. Rozhodli o tom poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na svojom poslednom zasadnutí.
viac
15.02.2020
Náučný chodník zbojníka Surovca ponúka prechod kaňonom
Prechod skalným kaňonom, viadukt so zubačkovou traťou, nahliadnutie do dvoch jaskýň, či rozhľadňu s výhľadom na Nízke Tatry. To všetko ponúka Náučný chodník Jakuba Surovca v sedle Zbojská pri Tisovci v Rimavskosobotskom okrese.
viac
10.08.2023
Mesto realizuje trojicu projektov zameraných na rekonštrukciu ZŠ
Mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota realizuje trojicu projektov zameraných na obnovu priestorov Základnej školy (ZŠ) Dr. V. Clementisa na Francisciho ulici.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %