Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
25.08.2020 03:00

Mesto zrekonštruuje ľadovú plochu na zimnom štadióne


Snímka zdroj: (tasr).


Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Liptovskom Mikuláši podporili na ostatnom zasadnutí návrh na financovanie rekonštrukcie ľadovej plochy na mestskom zimnom štadióne. Podľa hovorkyne mesta Viktórie Čapčíkovej by mala rekonštrukcia stáť celkovo 452 000 eur.


„Mesto si zoberie dlhodobý úver vo výške 200 000 eur s úrokovou sadzbou 0,21 percenta, pričom splátky budú rozložené na osem rokov. Ďalších 131 000 eur uhradí mesto z vlastných zdrojov prostredníctvom dvoch splátok. Na rekonštrukciu ľadu prispeje vo výške 121 000 eur aj Slovenský zväz ľadového hokeja,” vysvetlila Čapčíková s tým, že dotácia od zväzu bola podmienená spolufinancovaním zo strany mesta.      

Podotkla, že mesto má možnosť zrekonštruovať ľadovú plochu na zimnom štadióne po 25 rokoch. „Jej používanie nie je spoľahlivé, ľad sa nepredvídateľne topí a rekonštrukcia je nevyhnutná,” dodala Čapčíková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.08.2017
Zimný štadión ponúka Banskobystričanom niekoľko noviniek
Mestská spoločnosť MBB, a. s. využila letné obdobie na skvalitnenie prevádzky banskobystrického zimného štadióna, opravy zastaranej techniky i obnovu parkovacej plochy. Nejedného Banskobystričana či návštevníka potešia aj novinky v rámci verejného korčuľovania.
viac
17.02.2020
Stropkov plánuje zrekonštruovať zimný štadión
Mesto Stropkov plánuje v tomto roku zrekonštruovať zimný štadión. Začiatkom decembra minulého roka ho pre poruchu na technológii chladenia plochy, ktorá predstavovala potenciálne bezpečnostné riziko, musel prevádzkovateľ, mestský podnik Služba, zatvoriť. Radnica následne zabezpečila mobilné klzisko.
viac
27.08.2020
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie
Ľadová plocha na zimnom štadióne v Prievidzi má nové úsporné osvetlenie. Rekonštrukciu svetidiel za viac ako 46 000 eur sčasti zabezpečili Technické služby mesta Prievidza (TSMPD) a financovali ju zo svojho rozpočtu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.
viac
19.07.2021
Mesto Sabinov chce zrekonštruovať zimný štadión
V roku 2014 sa ho podarilo mestu z prostriedkov v rámci cezhraničnej spolupráce s Poľskom zastrešiť. Teraz sa chcú podľa primátora Michala Repaského pustiť do prípravy projektovej dokumentácie na jeho obnovu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %