Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.11.2019 12:55

Mestskí poslanci budú využívať elektronické hlasovacie zariadenie


Ilustračná snímka, zdroj: Wikipédia


Svidnícki mestskí poslanci budú po novom počas rokovaní využívať elektronické hlasovacie zariadenie. V budúcom roku by mali zasadať v nových priestoroch, ktoré radnica pripravuje.


"Hlasovacie zariadenie sme sa rozhodli zakúpiť preto, aby sme zefektívnili, a tak spružnili rokovanie mestského zastupiteľstva. Už je nainštalované, v najbližšom čase uskutočníme skúšobné stretnutie s poslancami, aby sme si ovládanie vyskúšali, aby sme nešli naostro priamo na rokovaní mestského zastupiteľstva," uviedla pre TASR primátorka Svidníka Marcela Ivančová s tým, že mesto ho zakúpilo z vlastných zdrojov a stálo viac ako 11.000 eur.       

Ako ďalej povedala, zaviedli tiež SMS notifikáciu pre poslancov. "Chceme obmedziť klasické posielanie pozvánok poštou. Každý poslanec dostane SMS notifikáciu o tom, že sa niečo v meste deje. Chceme to postupne rozšíriť na širší okruh ľudí," priblížila Ivančová.       

Mesto nemá podľa jej slov vlastnú zasadaciu miestnosť pre poslancov, rozhodli sa preto zrekonštruovať priestory v budove mestského úradu.       

"Doteraz sme stále rokovali v priestoroch základnej umeleckej školy, kde však základné veci, ako napríklad hlasovacie zariadenie, napevno nainštalovaný dataprojektor, ktoré sú dnes bežným štandardom pri rokovaniach, nebolo možné nainštalovať. Pri každom zastupiteľstve sme museli prispôsobiť zasadaciu miestnosť nanovo. Poslanci dočasne rokujú v priestoroch domu kultúry. Pracujeme na statickom posúdení nových priestorov zasadačky, pretože potrebujeme prebúrať niektoré priečky, aby sme zväčšili štandardný priestor. Musíme túto technickú vec vyriešiť a potom sa môžeme pustiť do samotnej rekonštrukcie," priblížila Ivančová.       

"Hneď, keď budeme mať všetky technické podklady, dáme si vypracovať zjednodušenú projektovú dokumentáciu. Náklady by mohli byť aj so zariadením na úrovni 50.000 eur. Je to však hrubý a predbežný odhad. Budúci rok by sme chceli rokovať v nových priestoroch," dodala primátorka.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2016
Po ostrej diskusii má okres Rimavská Sobota 952 000 eur na opravy ciest
Ostrá diskusia a nahnevaní krajskí poslanci z okresu Rimavská Sobota sprevádzali pondelňajšie (6. 6.) rokovanie Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) v Banskej Bystrici.
viac
27.06.2016
Kraj podporí 24 projektov miest a obcí
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) finančne podporí 24 projektov miest a obcí v bratislavskom regióne a jednej bratislavskej časti v celkovej výške 100 000 eur.
viac
18.03.2020
Rokovanie zastupiteľstiev v aktuálnom období
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s organizovaním rokovaní obecných a mestských zastupiteľstiev v tomto období dáva do pozornosti nasledovné.
viac
12.05.2020
Podnikateľom znížia alebo odpustia platby za letné terasy
V najbližších dňoch sa chystá mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Banskej Bystrici, kde chce primátor Ján Nosko predložiť poslancom návrh na zníženie platieb za letné terasy o 80 percent.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %