Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
22.09.2022 09:30

Mestskí poslanci schválili projekt sociálnej inklúzie rómskej komunity


Ilustračná snímka: (tasr).


Žilinská samospráva zrealizuje do apríla 2024 projekt s názvom Každý iný, všetci rovní – sociálna inklúzia rómskej komunity v meste Žilina.


Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) na pondelkovom (19. 9.) zasadnutí schválili, že osem projektových aktivít bude mesto financovať zo zdrojov Nórskeho finančného mechanizmu sumou približne 380 000 eur. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Projekt sa podľa neho zameria na pomoc deťom so zvládaním náročnosti preberaného učiva počas vyučovania v základnej škole. "Ďalej na zlepšenie ich domácej prípravy, zvýšenie záujmu rodičov detí o predškolskú výchovu v materských školách, podporu a monitorovanie situácie v oblasti stability bývania či prevencie straty bývania. V lokalite Bratislavskej ulice je plánované vybudovanie prvkov na workoutové aktivity mladých ľudí a vytvorenie šiestich pracovných miest pre lektorov z marginalizovaných komunít," uviedol hovorca mesta.

Doplnil, že jednou z úloh je aj priame zapájanie nájomníkov z rómskej komunity do starostlivosti o vlastné bývanie: "Prevzatie zodpovednosti za kvalitu a dôstojnosť vlastného bývania, čo by mala podporiť požičovňa pracovného náradia zriadená pri komunitnom centre. V projekte sa ráta s rekonštrukciou pôvodných priestorov komunitného centra z roku 2011 i nadstavbou, čím by sa mala rozšíriť ponuka nových sociálnych služieb."

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2018
Podporu získalo aj päť projektov na rozvoj rómskych komunít
Nadácia Ekopolis v spolupráci s Karpatskou nadáciou pokračujú po dvoch úspešných ročníkoch Programu rozvoja rómskej komunity aj v roku 2018. Program sa zameriava na podporu projektov znižujúcich sociálne vylúčenie a predsudky voči Rómom celkovou sumou 40 000 eur.
viac
03.06.2020
V Stropkove vypratali nelegálne skládky odpadu
Mesto Stropkov v uplynulých dňoch ukončilo projekt sanácie nelegálnej skládky v lokalite Pod Laščíkom. V rokline neďaleko troch bytoviek sa dlhé roky kopil rôzny odpad a situácia sa stávala neúnosnou. Informoval o tom hovorca mesta Peter Novák.
viac
18.03.2021
Mesto chce časť dopravy nahradiť zdieľanými elektrobicyklami
Mesto Topoľčany pripravuje projekt zdieľaných bicyklov. Mestskí poslanci na svojom zasadnutí v stredu schválili predloženie žiadosti o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP).
viac
17.05.2023
V rómskej osade dobudujú a obnovia cesty a chodníky, obec získala NFP
V obci Ľubotín v Staroľubovnianskom okrese sa začínajú stavebné práce na miestnych komunikáciách v rómskej osade.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %