Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
27.09.2022 09:30

Mestskí poslanci schválili zámer zriadiť kultúrno-kreatívne centrum


Ilustračná snímka: (tasr).


Žilinskí mestskí poslanci schválili na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) v pondelok (19. 9.) zámer zriadiť kultúrno-kreatívne centrum.


Príspevková organizácia mesta by mala zastrešiť činnosť súčasných a budúcich kultúrnych inštitúcií zriadených mestom. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Cieľom je podľa neho naplnenie dlhodobej kultúrnej stratégie mesta či zabezpečenie systematického plánovania i realizácie investícií do kultúrnej infraštruktúry. "Ďalším krokom je príprava analýzy dopadu zriadenia príspevkovej organizácie Kultúrno-kreatívne centrum Žilina a jej činnosti na rozpočet," uviedol Miškovčík.

Doplnil, že existujúcimi kultúrnymi inštitúciami mesta sú Mestská knižnica Žilina, Rosenfeldov palác a kultúrne domy v mestských častiach Bytčica, Trnové, Vranie, Zástranie, Žilinská Lehota. Budúcimi inštitúciami sú Kreatívne trhovisko Žilina a Ciachovňa.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
24.02.2017
Mesto poskytuje príležitosť talentovaným ľuďom
V Žiline sa konal seminár na podporu kultúrno-kreatívnej tvorby, na ktorom sa prezentovali aktivity podnikania a budovania start-up komunity v meste. V súčasnosti prebiehajú prípravy na otvorenie Kreatívneho centra. Pripravuje sa projekt, o ktorom môžete rozhodnúť aj Vy!
viac
20.10.2017
Nové priestory klientskeho centra MV SR poskytnú komplexné vybavenie občanov
V záujme skvalitnenia poskytovaných služieb a komplexného vybavenia občanov na jednom mieste oznamuje mesto Žilina, že dve pracoviská Mestského úradu v Žiline budú od 30. októbra 2017 presťahované do priestorov budovy Europalace Žilina, Vysokoškolákov 8556/33, Žilina.
viac
12.01.2019
Župa otvorila už dvanáste centrum odborného vzdelávania
Stredná odborná škola dopravná v Martine získala ako ďalšia škola v pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja označenie Centra odborného vzdelávania.
viac
14.12.2022
Žilina bude v roku 2023 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 97,58 milióna eur
Mesto Žilina bude v roku 2023 hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom 97,58 milióna eur. Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline o tom rozhodli na utorňajšom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %