Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
15.07.2022 04:15

Mestský štadión má po 20 rokoch vynovený atletický ovál


Ilustračná snímka: (tasr).


Mestský štadión v Dubnici nad Váhom má novú atletickú dráhu. Štyristometrový atletický ovál so šiestimi dráhami odovzdali slávnostne do užívania v sobotu (9. 7.) v rámci víkendových majstrovstiev SR juniorov v atletike. Informovala o tom hovorkyňa Dubnice nad Váhom Veronika Valuchová.


Súčasťou rekonštrukcie atletického stánku bola aj úprava parametrov oblúkov oválu či modernizácia vrhačského sektora. Na západnej strane ihriska pri bežeckej rovinke pribudlo rozbežisko s umelým povrchom a pieskové doskočisko pre skok do diaľky. Obnovy sa dočkalo aj rozbežisko pre skok do výšky.

"Som veľmi rád, že po 20 rokoch sa podarilo zrekonštruovať tento štadión, kde môžeme usporiadať veľké podujatia. Je to pre nás záväzok, najmä pre prácu s mládežou, aby sme sa znova dostali do pozície, kde sme boli zhruba pred piatimi či šiestimi rokmi. Dúfam, dubnická mládež bude tento atletický stánok využívať," skonštatoval prezident Atletického klubu Spartak Dubnica Rastislav Hrbáček.

Celkové náklady na rekonštrukciu predstavovali viac ako 620 000 eur, 250 000 eur poskytlo formou dotácie Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.08.2019
Dubnica nad Váhom má svoj prvý komplexný náučný chodník
Informácie o pamiatkach a osobnostiach, o obyvateľstve, hospodárstve a prírodných podmienkach ponúka nový Náučný chodník dubnickým chotárom. Informačné tabule vedú od centra Dubnice nad Váhom až ku studničke na Medzihorí.
viac
15.02.2020
Komunikáciu s radnicou má uľahčiť nové klientske centrum
Obyvateľom Dubnica nad Váhom by ešte v tomto roku malo začať slúžiť nové klientske centrum. Vzniknúť má rekonštrukciou vstupných priestorov v budove mestského úradu.
viac
28.07.2021
V Dubnici nad Váhom vznikne zberné parkovisko pre dodávky a väčšie vozidlá
Zberné parkovisko sa samospráva rozhodla situovať na parkovisko pri workoutovom ihrisku na sídlisku Pod kaštieľom. Okrem dodávok a nákladných vozidiel tu budú parkovať aj autobusy, naďalej však bude ponechaná možnosť parkovania aj pre osobné vozidlá.
viac
03.09.2022
Rekonštrukcia Námestia Matice slovenskej napreduje podľa plánu
Kontrolný deň na stavbe potvrdil priebeh prác v súlade s očakávaným harmonogramom. Komplexná obnova Námestia Matice slovenskej v Dubnici nad Váhom by nemala trvať dlhšie ako 12 mesiacov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %