Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
30.05.2022 07:45

Mestský trh sa sťahuje do centra na Trojičné námestie


Na archívnej snímke Trojičné námestie v Trnave. Snímka zdroj: (tasr).


Mestský trh v Trnave sa od 10. júna presťahuje do centra na Trojičné námestie. Svoje miesto pri zimnom štadióne opustí po viacerých desaťročiach, radnica si od kroku sľubuje jeho zatraktívnenie.


Ako novinku pripravila farebné rozlíšenie predajcov, čím sa kupujúci zorientujú podľa hovorkyne Veroniky Majtánovej v tom, odkiaľ ich sortiment pochádza.

"Tí, ktorí si všetko dopestujú sami, budú mať tabuľku so zelenou farbou. Samopestovatelia s dokupom budú žltí, obchodníci tyrkysoví. Ostatní, ako predajcovia kávy či občerstvenia, budú označení červenou," informovala. Trh sa bude konať vždy v piatky a soboty od 7.00 do 11.00 h. Počas konania iných podujatí na námestí budú stánky stáť na Hlavnej, Divadelnej, prípadne Hviezdoslavovej ulici. Rozloženie trhu bude v daný deň vyznačené na infotabuliach, kde návštevníci okrem mapky nájdu aj vysvetlivky k označeniu predajcov.

"S predajcami osobne komunikujeme, pripravili sme pre nich aj manuál, v ktorom nájdu všetky potrebné informácie o presune trhu do centra mesta a fungovaní na novom mieste. Robíme všetko pre to, aby sme im poskytli čo najlepšie podmienky," uviedol primátor Trnavy Peter Bročka.

Režim mestského trhu vychádza zo skúseností. "Vyťaženosť a obsadenosť trhoviska pod zimným štadiónom bola každým rokom nižšia. Hoci sa predávalo okrem nedieľ a pondelkov každý deň v týždni, najviac predajcov chodilo práve v piatky a soboty," doplnila Lenka Klimentová, riaditeľka Správy majetku mesta Trnava (SMMT), mestskej organizácie, ktoré trhovisko spravuje. Po novom zriadila SMMT pozíciu správcu mestského trhu, ktorý bude počas jeho konania fyzicky prítomný a bude dohliadať na jeho fungovanie.

Hlavnými dôvodmi presunutia trhu sú podľa primátora sprístupnenie ponuky menších lokálnych predajcov väčšiemu počtu ľudí a zatraktívnenie trhoviska a zároveň aj centra mesta. "Trh v kulisách historického jadra Trnavy so všetkými jeho možnosťami bude mať neporovnateľne väčšiu pridanú hodnotu oproti tomu na sídlisku uprostred áut a bytoviek," vysvetlil primátor. Táto zmena podľa neho pozdvihne mestský trh na úplne novú úroveň.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.12.2018
Začali sa vianočné trhy, rozsvietili stromček na Trojičnom námestí
Vianočný stromček na Trojičnom námestí v Trnave rozsvietili v piatok o 20. hodine a tým sa oficiálne začali vianočné trhy, ktoré potrvajú do 22. decembra.
viac
12.12.2018
Vianočný Dobrý trh už túto nedeľu zaplní Starú tržnicu aj Námestie SNP
Už túto nedeľu 16. decembra sa bude konať obľúbený Dobrý trh, ktorý bude nielen v priestoroch Starej tržnice, ale rozšíri sa aj na celé Námestie SNP. Aj z tohto dôvodu bude uzavreté Námestie SNP pre automobilovú dopravu a tiež mestskú hromadnú dopravu.
viac
28.10.2021
V tomto roku sa adventné trhy v Trnave uskutočnia
Mesto Trnava v predstihu oznámilo obyvateľom mesta, že v tomto roku sa obľúbené a navštevované koncoročné podujatie Advent v Trnave uskutoční.
viac
07.10.2023
Súčasťou blšieho trhu na námestí bude opäť i výpredaj kníh
Súčasťou jesennej edície Blšieho trhu na Námestí slobody v Prievidzi bude aj ďalší zo série výpredajov kníh z Mestskej knižnice Mikuláša Mišíka. Publikácie, oblečenie či ručne vyrobené veci si budú môcť záujemcovia zakúpiť v sobotu (7. 10.) od 9.00 h do 13.00 h.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %