Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
26.05.2017 10:05

Mestu Trebišov sa podarilo vyhrať grant na zriadenie petangového ihriska


Ilustračná snímka: (int).


Mesto Trebišov uspelo v programe „Gesto pre mesto“, ktorý vyhlásila Raiffeisen banka. Projekt „Prvé petangové ihrisko pre seniorov v Trebišove" dostal najvyšší počet hlasov vo verejnom hlasovaní. Mesto tak získa finančný dar vo výške 1 000 eur na jeho realizáciu.


Cieľom projektu je pomôcť obyvateľom žijúcim v meste Trebišov a jeho blízkom okolí vytvoriť nové netradičné športovisko s oddychovou zelenou zónou. Výstavbou ihriska chce Mesto povzbudiť seniorov k aktívnemu tráveniu voľného času na čerstvom vzduchu.

Ihrisko bude jediné svojho druhu v Trebišove. Mesto ho lokalizuje na zelenú plochu v blízkosti bytových domov neďaleko centra, na sídlisku Sever. Hlavným prínosom projektu je rozvoj komunitného života a oživenie málo využívanej časti  v danej lokalite. Vyčlenený priestor petangového ihriska poslúži nielen seniorom, ale aj širšej verejnosti na trávenie voľného času a prehlbovanie medziľudských vzťahov.

Finančný dar bude rozčlenený na nákup štrkopiesku pre podklad ihriska, 2 lavičiek a okrasných drevín, ktoré budú vysadené v blízkosti hracej plochy.

Hlasovanie verejnosti o výbere víťazného projektu prebiehalo počas mesiaca marec na www.gestopremesto.sk.

 

Autor: (Martina MIŠTANIČOVÁ, hovorkyňa mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.05.2016
Piešťany chcú spustiť pilotný ročník participatívneho rozpočtu
Pilotný ročník participatívneho rozpočtu (PR) chcú v meste spustiť ešte pre tento rok. Poskytne obyvateľom príležitosť podať projekty na zlepšenie života v meste.
viac
13.06.2017
Pre mládež vzniknú ďalšie nové športoviská
Bratislavská regionálna dotačná schéma podporila v minulom roku množstvo projektov a inak tomu nebolo ani tento rok, kedy sa o finančnú podporu prihlásilo veľa zaujímavých projektov, či už na podporu turizmu, rozvoja vidieka, kultúry alebo mládeže a športu.
viac
16.04.2019
Hlasovanie verejnosti za projekt mesta Trebišov
Mesto Trebišov sa zapojilo do projektu „Ahoj Krásne Slovensko“, prostredníctvom ktorého sa v troch miestach našej krajiny rozjasní, vyčistí alebo zrenovuje verejný priestor, resp. miesta, ktoré stratili svoju niekdajšiu zašlú krásu.
viac
08.10.2020
Na sídlisku Juh pribudne multifunkčné ihrisko
Mesto Trebišov aktuálne realizuje výstavbu nového multifunkčného ihriska na sídlisku Juh. Možnosti na rôzne športové aktivity by malo poskytovať už v novembri. Informovala o tom radnica mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %