Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
07.09.2016 09:30

Mestu záleží na vzdelávaní žilinských detí


Igor Choma (vľavo) a Dušan Dvořák (vpravo) otvorili nový školský rok v Žiline.


Primátor Igor Choma a správca Nadácie Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák oficiálne otvorili školský rok na Základnej škole Gaštanová 56, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Spoločne popriali žiakom úspešný rok a učiteľom veľa energie pri výkone ich práce.


Počas letných prázdnin prešlo veľa základných a materských škôl v správe mesta Žilina rekonštrukciou. Nadácia Kia Motors Slovakia spolufinancovala rekonštrukcie na základnej škole Gaštanová 56, základnej škole Sv. Gorazda 1 a základnej škole Lichardova, každej škole prispela na rekonštrukciu 20 000 eur.

„Mesto Žilina sa bude snažiť naďalej zveľaďovať priestory škôl a škôlok, aby naše deti vyrastali v čo najlepších podmienkach, veď práve v nich je naša budúcnosť. Veľmi pekne ďakujem Nadácii Kia Motors Slovakia, že prispievajú k tomu, aby deti získavali vzdelanie v moderných priestoroch,“ dodal Igor Choma.

„Deti a mladí ľudia sú základom pre rozvoj každej krajiny, preto je dôležité, aké majú vytvorené podmienky pre svoj osobný rast. Dôležité životné hodnoty si deti osvojujú v rodine, ale aj v školách. Rekonštrukciou škôl v Žilinskom kraji prispievame k zlepšeniu podmienok vzdelávacieho procesu nielen pre samotných žiakov, ale aj pre učiteľov. Podporu školstva sme z tohto dôvodu opäť zaradili aj tento rok medzi hlavné projekty našich filantropických aktivít v Žilinskom kraji,“ povedal Dušan Dvořák, správca Nadácie Kia Motors Slovakia.

 

Autor: (Pavol ČORBA, hovorca mesta)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.12.2017
Nadácia Kia Motors Slovakia obdarovala aj žilinských školákov
Mikulášska nádielka od Nadácie Kia Motors Slovakia v tomto roku potešila najmä škôlkarov a žiakov základných škôl, ktorí sa budú môcť vďaka získaným pomôckam efektívne vzdelávať a rozvíjať svoje technické i kreatívne myslenie.
viac
11.02.2020
Milión eur z Nadácie Kia Motors Slovakia zavŕšil dar pre žilinskú traumatológiu
Najnovším úspešným projektom za spolu 140-tisíc eur sa stal nákup moderného diagnostického prístroja na operačné sály úrazovej chirurgie a výmena okien na oddelení klinickej a radiačnej onkológie.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
17.09.2020
Základné školy sa môžu zapojiť do projektu „Hovorme o jedle“
Základné školy sa už od 16. septembra 2020 budú môcť zaregistrovať a realizovať aktivity VIII. ročníka HOVORME O JEDLE.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %