Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
23.10.2021 02:30

Michala Mačičku mesto ocenilo pamätnou plaketou Magistra Donča


Snímka: Michal Paška


Pamätnú plaketu Magistra Donča, ktorá je najvyšším mestským vyznamenaním, dostal Michal Mačička za celoživotný prínos v oblasti pedagogickej, vedeckej a amatérskeho filmu v prospech mesta Liptovský Hrádok.


Pri príležitosti životného jubilea 90 rokov mu ju odovzdal primátor Liptovlého Hrádku Branislav Tréger. „Našou úlohou je stránky knihy života zapísať čo najplodnejšími pracovnými, osobnými a inými aktivitami tak, aby keď v nich budeme listovať, sme s ich obsahom boli spokojní. Oslavujeme človeka, ktorý si zapísal 90. stránku života. Keby sme mali hodnotiť my, lebo pán Mačička je veľmi skromný človek, tak neviem, či by sme našli človeka, ktorý má strany tak plodne, husto a zmysluplne zapísané. Chcel by som mu za to poďakovať, pretože toto nie je len o zodpovednosti v rámci rodiny a práce, ktorú vykonával v produktívnom veku, ale najmä čo všetko spravil pre spoločnosť. A za to vám v mene mesta Liptovský Hrádok a jeho obyvateľov pán Mačička veľmi pekne ďakujem,“ uviedol primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Michal Mačička, ktorý je okrem iných aktivít aj autorom 207 dokumentárnych filmov, za ocenenie úprimne poďakoval. Pamätnú plaketu Magistra Donča si symbolicky prevzal počas otvorenia 28. ročníka medzinárodnej tematickej súťaže neprofesionálnych filmov Tatranský kamzík 2021, ktorá sa koná v Dome kultúry v Liptovskom Hrádku počas piatka a soboty (22. a 23. októbra 2021).

Práve Michal Mačička je zakladateľom Tatranského kamzíka, o ktorého priebehu vás budeme informovať v samostatnom článku.

Michal Mačička v uplynulých dňoch dostal aj zlatú medailu ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR za dlhoročnú odbornú vedeckú činnosť v oblasti včelárstva a pri príležitosti životného jubilea.

 

Autor: Michal Paška


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.03.2019
Mesto bude prevádzkovať verejné toalety
Na prízemí budovy Mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Hrádku zriadia verejné toalety. Prevádzkovateľom bude mesto.
viac
22.01.2021
Vstup do Liptovského Hrádku sa vizuálne mení
Vjazd do Liptovského Hrádku v smere od Liptovského Mikuláša prechádza vizuálnou premenou. Budovy na ploche medzi riekou Belá, železnicou a hlavným cestným ťahom asanovali, územiu bude po novom dominovať predajňa obchodného reťazca.
viac
13.02.2021
B. Tréger: Hlavná cesta cez L. Hrádok nám nerobí dobré meno, žiadame jej opravu
Hlavný cestný ťah cez Liptovský Hrádok na Ulici SNP je dlhodobo v nevyhovujúcom stave. Podľa primátora mesta Branislava Trégera traumatizuje nielen obyvateľov, ale aj všetkých, ktorí cez Liptovský Hrádok prechádzajú. Zdôraznil, že hoci cesta nie je majetkom mesta, nerobí im dobré meno, práve naopak.
viac
02.11.2022
Problémovú lokálnu cestu odvodnia, opravili aj vozovku k cintorínu
Lokálnu cestu v blízkosti križovatky ulíc Mariána Blahu a Jakuba Grajchmana v Liptovskom Hrádku odvodnia. Práce sa začnú v stredu. Informuje o tom mesto na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %