Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
28.06.2019 09:35

Michalovský organ – výnimočný zážitok


Ilustračný výrez plagátu


Mestské kultúrne stredisko v Michalovciach a Rímskokatolícka farnosť Narodenia Panny Márie vás pozývajú na už trinásty ročník organového festivalu Michalovský organ.


Hudobné podujatie aj v tomto roku prinesie organové koncerty v podaní domácich i zahraničných umelcov. Vypočujete si diela nielen starých majstrov, ale aj súčasných autorov. Organové píšťaly sa rozozvučia vždy vo štvrtok večer krátko po 19.00 hod. v rímskokatolíckom Kostole Narodenia Panny Márie v Michalovciach.

Prinášame vám prehľad pripravených koncertov:

Séria koncertov s medzinárodnou účasťou sa začína už dnes. Ako prvý si za kráľovský hudobný nástroj sadne slovenský umelec Pavol Valášek. 11. júla ho bude nasledovať poľský hudobník Bogdan Narloch a 25. júla to bude maďarský umelec István Mátyás. Česká organistka Linda Sítková sa svojou hrou na organe predstaví 8. augusta. Hosť z Veľkej Británie Samuel Ali svoje umenie predvedie 15. augusta a bodku za festivalom urobí ukrajinský hudobník Bohdan Demianenko 29. augusta.

Organové koncerty sú príznačné svojou neopakovateľnou atmosférou. Organizátori veria, že aj tento rok si nadšenci organovej hudby prídu na svoje a Michalovský organ získa ešte viac priaznivcov ako doteraz.

Vstup je zdarma. Tešíme sa na Vás!

Termín podujatia: 27. jún – 29. august 2019

Miesto konania: Rímskokatolícky kostol Narodenia Panny Márie v Michalovciach

Informácie k podujatiu: PhDr. Milada Tomková, kulturami@msumi.sk

Autor: (ts-MsÚ Michalovce)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Vianoce na Orave v podobe ľudového jarmoku, výstavy i zvykoslovného programu
Podoby vianočných sviatkov ožijú na Orave tento rok v decembri v troch podobách.
viac
05.11.2017
Projekt Z náručia poznania upútal najmladších
„Veď toto je lepšie ako tablet“. Táto veta dolnokubínskeho škôlkara bola azda najlepšou pochvalou za všetko úsilie, ktoré sprevádzalo prípravu a realizáciu projektu Z náručia poznania.
viac
26.06.2020
Oravské folklórne leto z domu
Ľudové jarmoky, tvorivé dielne, výstavy, súťaže, ochutnávky tradičných jedál, najmä však tanečné a hudobné programy. To všetko bude toto leto na Orave absentovať pre opatrenia za zamedzenie šírenia vírusu covid-19. Nie však celkom.
viac
05.09.2020
Koncert duchovnej hudby v Príbovciach
V nedeľu, 23. augusta 2020 o 17.00 hod., sa v Evanjelickom a. v. kostole v Príbovciach konal Koncert duchovnej hudby v podaní „Musica temporis“.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %