Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
10.05.2021 02:25

Miestny úrad v Ružinove bude mať nové klientske centrum


Ilustračná snímka.


Miestny úrad v bratislavskom Ružinove bude mať nové centrum služieb občanom. Rekonštrukcia priestorov prichádza po takmer troch desaťročiach a podľa mestskej časti už bola nevyhnutná.


Klientske centrum by tak malo spĺňať podmienky, ktoré sú naň v súčasnosti kladené, zvýšiť by sa mal tiež komfort aj bezpečnosť. Občanom by mohlo byť k dispozícii už na jeseň.

„Rekonštrukcia bola nevyhnutná jednak pre stav, v akom sa tieto priestory nachádzali, ale aj preto, že požiadavky na klientske centrá sú už dnes úplne iné, ako to bolo v čase, keď sa miestny úrad do tejto budovy presťahoval,” uviedla Tatiana Tóthová, riaditeľka komunikačného oddelenia miestneho úradu. Protipandemické opatrenia poukázali zasa na potrebu väčšieho komfortu a bezpečnosti občanov i zamestnancov úradu.

Prvá fáza rozsiahlej rekonštrukcie sa začala v polovici apríla. Začalo sa s prípravnými prácami v dvoch menších zasadačkách a zároveň na vstupných terasách do budovy. „Najviac viditeľnými budú práce vo vestibule miestneho úradu, ktoré sú naplánované na leto, aby čo najmenej ovplyvňovali fungovanie centra služieb občanom,” priblížila Tóthová.

Pri prerábaní týchto priestorov, ktoré slúžia občanom v rámci prvého kontaktu, bude musieť byť v danom čase fungovanie týchto častí úradu upravené. Úrad ubezpečuje, že chod jednotlivých odborov to zasiahne len minimálne. „Ak sa neobjavia neočakávané komplikácie, na jeseň by už obyvatelia mohli vidieť klientske centrum v jeho novej podobe,” dodala Tóthová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.02.2020
Komunikáciu s radnicou má uľahčiť nové klientske centrum
Obyvateľom Dubnica nad Váhom by ešte v tomto roku malo začať slúžiť nové klientske centrum. Vzniknúť má rekonštrukciou vstupných priestorov v budove mestského úradu.
viac
29.02.2020
Zvolenské klientske centrum v novom OÚ otvorili ako 61. v poradí
Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý Okresný úrad (OÚ), otvorili v utorok (25. 2.) na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.
viac
28.05.2021
Župa spúšťa rekonštrukciu Kaštieľa v Čunove. Vznikne tam Ekocentrum
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) sa po fázach príprav púšťa do komplexnej rekonštrukcie Národnej kultúrnej pamiatky Kaštieľa v Čunove. Rozdelená bude do viacerých fáz a na ich konci sa toto miesto premení na Ekocentrum pre širokú verejnosť každej vekovej kategórie.
viac
24.11.2021
BVS otvorila v meste nové kontaktné centrum
Občania využívajúci služby Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) môžu od pondelka vybaviť potrebnú agendu v novom kontaktnom centre.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %