Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
07.12.2018 10:05

Mikulášsky víkend v bratislavskom regióne


Advent na hrade


Vianočné trhy, Advent na hrade, Mikuláš na hrade, Mikulášske trhy, Karloveský Mikuláš, Ochutnávka vín vo vinárstve Winterberg Skalica, Urban Market, Vianočná tančiareň, Projekt Život. Zúčastnite sa tento víkend na skvelých podujatiach.


„Advent v bratislavskom regióne ponúka veľa možností ako zabaviť aj tých najmenších,“  povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Vianoce sa pomaly blížia a vianočnú atmosféru si môžete vychutnať od piatka do nedele na Vianočných trhoch. Na Vianočné trhy sa môžete vybrať do Bratislavy (Petržalka, Rača, Staré mesto, Bratislavský hrad), Rohožníka, Stupavy, Senca. Užite si príjemnú predvianočnú atmosféru.

Mikuláš poteší detičky tento víkend na viacerých miestach. V sobotu sa deti stretnú s Mikulášom na Hrade Červený Kameň, kde sa môžete spolu s nimi zúčastniť aj na Mikulášskej prehliadke od 10:00 do 16:00. Mikulášske trhy sa konajú v Skalici od štvrtka do nedele. Máša a Medveď sa chystajú na Mikuláša v Karloveskom centre kultúry v nedeľu od 9:00. Detičky sa potešia tvorivým dielňam i interaktívnej rozprávke.

V piatok od 19:00 sa vo vinárstve Winterberg Skalica koná ochutnávka vín. Okrem ochutnávky kvalitných vín Vás čaká i občerstvenie.

Urban Market je najväčšia predajná prehliadka nezávislej módy, dizajnu a umeleckej tvorby. Okrem toho je pre Vás pripravený i sprievodný program či nákup vianočných darčekov. Na Urban Markete sa môžete zúčastniť od piatka do nedele na Gymnáziu na Grösslingovej ulici v Bratislave.

Ak máte radi hudbu a tanec a chcete sa zabaviť, príďte v sobotu do Vianočnej tančiarne do KD Pezinok od 19:00. Zabavia Vás najlepšie hity 20-teho storočia v štýloch rock'n'roll, swing, disco a funky. Ochutnať budete môcť i vínka od miestnych vinárov.

V nedeľu sa v Starej tržnici od 9:00 uskutoční podujatie Projekt Život. Podujatie je zamerané na krásne výrobky, chutné domáce a zdravé produkty, koncerty, prednášky. Stretnite sa zo zaujímavými a kreatívnymi ľuďmi a spoznajte ich unikátne a kvalitné výrobky. Viac informácií o aktuálnych podujatiach nájdete na www.gob.sk.

Autor: (ts-BRT-Mgr. Petra Kotúčková)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.07.2017
Leto v bratislavskom regióne je v plnom prúde!
Aj tento víkend budú mať návštevníci bratislavského regiónu možnosť užiť si letnú pohodu v spojení s kultúrou na rôznych podujatiach.
viac
30.11.2017
Čo prinesie prvý adventný víkend v regióne
Prvý decembrový víkend v Bratislavskom regióne ovládnu podujatia so sviatočnou atmosférou.
viac
02.11.2019
Tipy na výlety s Bratislava CARD City & Region
Od stredy majú školáci jesenné prázdniny, ktoré určite využijú na oddych. Zároveň však voľný čas môžu spolu s rodičmi či priateľmi využiť na rôzne výlety a navštíviť aj zaujímavé miesta v Bratislavskom kraji. Tie najlepšie atraktivity určite pomôže spoznať aj turistická karta Bratislava CARD City &
viac
28.12.2019
Vianoce na Červenom Kameni prinášajú scénické predstavenie i stredoveký trh
Tohtoročné Vianoce dorazili už aj na hrad Červený Kameň. Prinášajú so sebou prehliadky spojené s malým divadelným predstavením, spoznávanie zaujímavých hradných priestorov či stredoveký remeselný trh.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %