Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
07.11.2019 09:05

Milovníci klobás sa cez víkend zídu na tradičnom festivale


Ilustračná snímka (tasr)


Hlavné námestie v Nových Zámkoch bude počas víkendu voňať klobáskami. V piatok 8. a v sobotu 9. novembra sa tam bude konať tradičný klobásový festival.


Program otvorí vystúpenie folklórnych speváckych a tanečných skupín z Nových Zámkov, po ktorom bude nasledovať vyhodnotenie súťaže vo vyrezávaní tekvíc a koncert skupín zo Slovenska i Maďarska.       

Súťaž vo výrobe klobás sa začne v sobotu ráno registráciou súťažiacich. „Úlohou troj- až päťčlenných tímov bude vyrobiť zo surového mäsa kvalitnú klobásu na pečenie a po ukončení súťaže odovzdať 30 centimetrov dlhú vzorku surovej klobásy na upečenie a posúdenie porote,“ konštatuje sa v podmienkach súťaže.       

Porota bude hodnotiť nielen chuť upečenej klobásy, ale aj jej vzhľad a tiež prípravné fázy a úpravu pracovného miesta jednotlivých družstiev. „Všetci súťažiaci budú mať rovnaké podmienky. Na základe bodového hodnotenia poroty sa určí finálne hodnotenie klobás v zlatom, striebornom a bronzovom pásme,“ informovali o tom organizátori.       

Aj sobotné súťaže vo výrobe klobás bude sprevádzať kultúrny program. Predstavia sa v ňom folklórne súbory, novozámocký Czemadok a viaceré hudobné skupiny.       

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.06.2016
Do trenčianskoteplickej doliny sa opäť po roku vracia filmové umenie
V dňoch 23. – 26. júna sa už po 24. krát v Trenčianskych Tepliciach stretne široká odborná i laická verejnosť so záľubou v kinematografii.
viac
08.07.2021
Vzdušné Zámky ponúknu deťom sériu umeleckých workshopov
Množstvo umeleckých aktivít ponúknu počas víkendu deťom v Nových Zámkoch viaceré tvorivé dielne. Tie sú súčasťou Prehliadky animovaného filmu a knižnej ilustrácie Vzdušné Zámky.
viac
12.10.2023
Milovníci klobás sa opäť stretnú na tradičnom festivale
Centrum Nových Zámkov bude v prvý novembrový víkend voňať klobáskami. V sobotu 4. novembra sa na parkovisku na ulici Cisárska bašta bude konať tradičný klobásový festival.
viac
25.10.2023
Klobásový festival sa neuskutoční pre nízky záujem súťažiacich
Tradičný Novozámocký klobásový festival, ktorý sa mal konať v sobotu 4. novembra, sa v tomto roku neuskutoční. Informoval o tom organizátor festivalu, mesto Nové Zámky.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %