Piatok 17.05.2024
Dnes má meniny 
Gizela
°C
15.10.2018 06:35

Milovníci strašidiel sa stretnú na Martinskom vrchu


Ilustračná snímka


Milovníci strašidiel sa zídu v areáli Martinského vrchu v Nitre. V stredu 31. októbra sa vo večerných hodinách uskutočnia strašidelné halloweenske prehliadky bývalých kasární pod Zoborom, ktoré pripravilo mesto Nitra a Nitrianska organizácia cestovného ruchu (NOCR).


 „Tajomnú atmosféru podčiarknu svetielka, lampáše, tekvice, mátohy a strašidelné príbehy o strašidlách spod Zobora, ktoré porozpráva náš sprievodca,“ informovala Dana Póčiková z NOCR.       

Návštevníci si budú môcť vybrať z dvoch typov prehliadok. Prehliadka pre peších sa začne o 17. a o 19. hodine pred bránou Martinského vrchu na Dobšinského ulici, kde bude na návštevníkov čakať sprievodca. Pripravená je aj halloweenská jazda turistickým vláčikom s odchodom o 18. hodine zo Svätoplukovho námestia spojená s prehliadkou Martinského vrchu. „Lístok na prehliadku turistickým vláčikom je potrebné si zakúpiť vopred z dôvodu obmedzenej kapacity vláčika,“ upozornila Póčiková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
31.03.2019
V mestskom parku sprístupnil malé verejné knižnice
V nitrianskom Mestskom parku na Sihoti pribudli v piatok dve malé verejné knižnice. Každá obsahuje približne 30 kníh, ktoré si návštevníci parku môžu prečítať, prípadne si ich požičať domov a neskôr vrátiť.
viac
25.04.2019
Na výstavách Gardenia a Domexpo sa predstavuje takmer 380 vystavovateľov
Takmer 380 vystavovateľov sa prezentuje na tohtoročných jarných výstavách Gardenia a Domexpo, ktoré sa začali vo štvrtok na nitrianskom výstavisku agrokomplexu. Ich súčasťou je Bonsai Gallery, prehliadka profesionálnej bonsajistiky. Výstavy potrvajú do nedele 28. apríla.
viac
04.06.2019
Nitra vstupuje do Únie miest Slovenska, chce presadzovať svoje záujmy
Nitra vstúpi do Únie miest Slovenska (ÚMS). Tento krok už odsúhlasili mestskí poslanci. Mesto si od neho sľubuje lepšie presadzovanie svojich záujmov voči štátu.
viac
19.04.2024
Historická prehliadka na Martinskom vrchu predstaví keltské dejiny mesta
Prehliadka Martinského vrchu v Nitre i keltský sviatok Beltine budú témami podujatia, ktoré usporadúva nitrianske turistické informačné centrum (TIC). Konať sa bude v bývalých kasárňach pod Zoborom 30. apríla večer.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %