Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
20.03.2019 11:40

Minister L. Sólymos pozastavil schvaľovanie nového návštevného poriadku TANAP-u


Ilustračná snímka, zdroj: Podtatranské noviny


Minister životného prostredia László Sólymos (Most-Híd) pozastavil proces schvaľovania návrhu nového návštevného poriadku Tatranského národného parku (TANAP). Cieľom je vytvoriť dostatočný priestor pre diskusiu.


„Návštevný poriadok nášho najstaršieho národného parku musí predovšetkým rešpektovať ochranu prírody, ale zároveň musí byť moderný, prehľadný a spĺňať potreby návštevníkov národného parku,“ povedal Sólymos po stretnutí s predstaviteľmi iniciatívy Aj my sme Tatry, s ktorou rokoval o ich hromadnej pripomienke k návrhu.       

Po prijatí a zapracovaní všetkých návrhov a pripomienok bude pôvodný návrh návštevného poriadku TANAP-u podľa envirorezortu doplnený a v čo najkratšom čase prijatý.       

Návrh nového návštevného poriadku, ktorý pripravila Správa TANAP-u pôvodne počítal s viacerými zmenami. Tie sa týkali najmä dĺžky sezónnej uzávery, obmedzení pre horolezcov aj psičkárov či regulácie geocachingu. Návrh kritizovali okrem iniciatívy aj Slovenský horolezecký spolok JAMES, vodáci, skialpinisti či iniciatíva Zvierací ombudsman.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
Minister Sólymos by chcel v tomto roku dotiahnuť zonáciu TANAP-u
Minister životného prostredia László Sólymos by bol rád, keby sa v tomto roku podarilo dotiahnuť zonáciu Tatranského národného parku (TANAP). O potrebe nového modelu fungovania v Tatrách sa hovorí už roky.
viac
29.12.2018
L.Sólymos: Národné parky mali byť lepšie chránené už dávno, no stále je tu odpor
Zmeny, ktoré prináša novela zákona o ochrane prírody, mali podľa ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa (Most-Híd) prísť už dávno. Pripomienky ochranárov, ktorí žiadajú napríklad urýchlenie presunu pozemkov pod Štátnu ochranu prírody (ŠOP) SR, preto v rozhovore pre TASR označil za legitímne.
viac
30.08.2019
Zálohovanie PET fliaš a plechoviek bude v praxi riešiť budúci minister MŽP
Envirorezort pod vedením Lászlóa Sólymosa vypracoval právnu normu o zavedení zálohovania plastových fliaš a plechoviek, vláda ju prijala a po predpokladanej definitíve v parlamente vstúpi do platnosti od roku 2022. Praktické plnenie ostane na pleciach nástupcu Sólymosa.
viac
27.02.2020
Jarná uzávera turistických chodníkov v Národnom parku Malá Fatra
Národná park Malá Fatra upozorňuje návštevníkov územia na blížiacu sa každoročnú sezónnu uzáveru troch turistických chodníkov v období od 1. marca do 15. júna.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %