Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
02.03.2016 09:00

Minister prisľúbil pomoc pri sanácii skládky vo Vrakuni


Minister životného prostredia SR Peter Žiga. (Foto: tasr)


Ivo Nesrovnal a Peter Žiga sa stretli na pracovnom rokovaní 2. februára. Reč bola aj o sanácii svahu nad Devínskou cestou a o odstránení skládky v areáli Chemických závodov Juraja Dimitrova.


„Minister životného prostredia na našom včerajšom stretnutí opätovne potvrdil záujem ministerstva pri riešení sanácie svahu nad Devínskou cestou. Ešte v minulom roku sme podali žiadosť o dotáciu z Environmentálneho fondu na sanáciu svahu. V priebehu februára by sme mali vedieť výsledok. V prípade, ak dotáciu dostaneme, práce sa začnú už tento rok na jar,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

O problematickom svahu rokoval primátor Nesrovnal s ministrom životného prostredia Petrom Žigom od konca júla 2015. Mesto Bratislava poslalo spomínanú žiadosť ešte koncom októbra 2015 na rok 2016. Peniaze sú určené na projekt sanačných prác vrátane odborného geologického dohľadu v lokalite nad Devínskou cestou. Dotácia bola vyčíslená na sumu vo výške približne 101 000 eur, 5 percent navyše by mala byť spoluúčasť mesta. Minister na stretnutí opätovne v tomto smere prisľúbil pomoc a spoluprácu.

Čítajte v Obecných novinách 7-8/2016 na str . 13.

Autor: (red)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2024
Hlasovať v eurovoľbách na území Slovenska môže aj občan iného štátu EÚ
Hlasovať v júnových eurovoľbách na území SR môže aj občan iného členského štátu Európskej únie nad 18 rokov, ktorý má na Slovensku trvalý pobyt. Musí však predložiť najneskôr do 29. apríla žiadosť a vyhlásenie.
viac
16.04.2024
Zubné benefity v poisťovniach sa od mája zrušia
Od mája sa zruší poskytovanie zubných benefitov v zdravotných poisťovniach. Ministerstvo zdravotníctva SR tvrdí, že benefit splnil svoj edukačný účel a je potrebné hľadať nové benefity.
viac
16.04.2024
MZVEZ: Nórske granty pomáhajú aj Slovensku
Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Marek Eštok prijal 15. apríla 2024 mimoriadnu a splnomocnenú veľvyslankyňu Nórskeho kráľovstva na Slovensku Susan Eckey.
viac
16.04.2024
Cez víkend začína novú sezónu stropkovský Park zvierat
Najnavštevovanejšia turistická atrakcia v Stropkove otvára po zimnej prestávke svoje brány už tento víkend. Park zvierat, niekdajší ZOO park, má pre svojich návštevníkov v tomto roku pripravených niekoľko noviniek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %