Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
05.12.2019 11:10

Ministerka vnútra SR Denisa Saková vymenovala do funkcie viceprezidenta HaZZ


Denisa Saková a nový viceprezident Hasičského a záchranného zboru Adrián Mifkovič.


Ministerka vnútra SR D. Saková 3. decembra 2019 vymenovala do funkcie viceprezidenta Hasičského a záchranného zboru A. Mifkoviča, ktorý doteraz pôsobil ako riaditeľ odboru riadenia hasičských jednotiek Prezídia Hasičského a záchranného zboru.


„Som rada, že aj hasiči budú mať po dlhých rokoch svojho viceprezidenta, ktorý bude silnou oporou Hasičskému a záchrannému zboru. Verím, že sa svojej funkcie dobre zhostí a pomôže hasičskému prezidentovi v posúvaní zboru vpred, z čoho budú ťažiť nielen jeho príslušníci, ale najmä občania tejto krajiny,“ povedala ministerka vnútra Denisa Saková pri uvedení Adriána Mifkoviča do novej funkcie.

Adrián Mifkovič začal pracovať ako zdravotnícky záchranár v roku 1996. Do roku 2015 pracoval najmä ako záchranár na rôznych pozíciách, od leteckej záchrany až po vrchného inšpektora a zástupcu veliteľa útvaru pre operatívu Hasičského a záchranného útvaru hl. mesta SR Bratislavy. Od 1. januára 2019 do dnes bol zaradený na Prezídiu Hasičského a záchranného zboru MV SR ako vrchný inšpektor špecialista - riaditeľ odboru riadenia hasičských jednotiek Prezídia Hasičského a záchranného zboru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

„Je pre mňa veľkým potešením mať po svojom boku vo funkcii viceprezidenta Hasičského a záchranného zboru človeka, ktorého považujem za vynikajúceho odborníka a zároveň mu plne dôverujem. Nájsť prieniky týchto skutočností býva často náročné. Som rád, že sa mi to podarilo v osobe plk. Ing. Adriána Mifkoviča, o čom ma presvedčila naša doterajšia vzájomná spolupráca a zvládanie viac či menej zložitých úloh. Verím, že sa nám spolu podarí úspešne zvládnuť všetky pracovné úlohy, problémy a prekážky, ktoré nám život prinesie,“ skonštatoval prezident HaZZ Pavol Nereča.

„Je mi veľkou cťou ujať sa funkcie viceprezidenta Hasičského a záchranného zboru a zároveň som si vedomý zodpovednosti, ktorej sa mi prijatím tejto funkcie dostáva. Určil som si ciele, ktoré chcem dosiahnuť a zároveň chcem byť súčasťou zlepšovania a modernizácie Hasičského a záchranného zboru. Verím, že smerovanie činností, ako aj nastavenie úloh povedie k vybudovaniu čoraz silnejšieho a modernejšieho Hasičského a záchranného zboru,“ uviedol nový viceprezident slovenských hasičov.

Autor: (mvsr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2019
Nové vozidlá Iveco Daily si v stredu prevzalo 13 obcí Trnavského kraja
Na slávnostnom odovzdávaní, ktoré sa uskutočnilo za prítomnosti ministerky vnútra SR Denisy Sakovej, prezidenta Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého a generálneho sekretára Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Vendelína Horvátha,
viac
28.08.2019
Hasičský a záchranný zbor má nového prezidenta
Ministerka vnútra SR Denisa Saková 27. augusta vymenovala do funkcie prezidenta Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Pavla Nereču, ktorý doteraz pôsobil ako riaditeľ Krajského riaditeľstva HaZZ v Nitre.
viac
18.12.2019
D. Saková ocenila dobrovoľných hasičov, ktorí pomáhali pri kalamite na Orave
Ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) v utorok ocenila viac ako 50 dobrovoľných hasičských zborov, ktoré pomáhali začiatkom roka pri kalamite na Orave.
viac
20.12.2019
Platy hasičov a členov Horskej záchrannej služby sa od nového roka zvýšia
Platy príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a Horskej záchrannej služby (HZS) sa od nového roka zvýšia o desať percent. Návrh Ministerstva vnútra (MV) SR v stredu schválila vláda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %