Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.12.2020 11:40

Ministerstvo financií vypracovalo aktualizáciu Systému finančného riadenia


Ilustračná snímka.


Ministerstvo financií Slovenskej republiky vypracovalo aktualizáciu Systému finančného riadenia štrukturálnych fondov, Kohézneho fondu a Európskeho námorného a rybárskeho fondu na programové obdobie 2014 - 2020, verziu 3.1 (ďalej aj „Systém finančného riadenia”).


Hlavným dôvodom pre vypracovanie aktualizácie bolo zapracovanie možnosti technického vyčleňovania výdavkov viac alebo menej rozvinutého regiónu, a to v prípade, ak dôjde k vyčerpaniu alokácie jednej kategórie regiónu, a to najmä v dôsledku uhrádzania žiadostí o platbu z EK na úrovni 100 % za zdroj EÚ. Zároveň z dôvodu pretrvávajúcej pandémie COVID-19 dochádza k aplikovaniu ďalšieho zjednodušovania v oblasti poskytovania zálohových platieb prijímateľom.

Systém finančného riadenia nadobúda platnosť dňom schválenia ministrom financií Slovenskej republiky, t. j. a účinnosť dňa 1. decembra 2020. Jednotlivé subjekty zapojené do finančného riadenia štrukturálnych fondov, Kohézneho fondu a Európskeho námorného a rybárskeho fondu sú povinné zapracovať zmeny vyplývajúce zo Systému finančného riadenia do svojich vnútorných predpisov v termíne do 1. februára 2021. Materiál je zverejnený TU 

Autor: (MF SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2020
Zavedenie systému skrátenej pracovnej doby - KURZARBEIT
Rezort práce ( MPSVR SR) a rezort financií ( MF SR) zriadili riadiaci výbor a pracovnú skupinu pre reformu dôchodkového zabezpečenia, sociálneho poistenia a zavedenia skráteného pracovného času.
viac
18.08.2020
Návratná finančná výpomoc
Ministerstvo financií Slovenskej republiky predkladá na rokovanie vlády Slovenskej republiky materiál „Návrh na poskytnutie návratných finančných výpomocí obciam a vyšším územným celkom na kompenzáciu výpadku dane z príjmov fyzických osôb v roku 2020“.
viac
12.10.2020
Výzva na modernizáciu zdravotníckej infraštruktúry
Ministerstvo zdravotníctva SR ako sprostredkovateľský orgán pre Integrovaný regionálny operačný program vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok za účelom integrácie primárnej zdravotnej starostlivosti formou budovania centier integrovanej zdravotnej starostlivosti.
viac
20.10.2020
Ministerstvo vnútra schválilo eurofondový projekt pre SŠHR
Ministerstvo vnútra schválilo štátnym hmotným rezervám eurofondový projekt zameraný na pomoc pri zvládaní pandémie COVID-19.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %