Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
11.01.2018 01:14

Ministerstvo prijíma žiadosti o dotáciu na obnovu národných kultúrnych pamiatok


Budova Ministerstva kultúry SR.


Mestá, obce, samosprávne kraje, ale aj vysoké školy, cirkevné inštitúcie či občianske združenia a neziskové organizácie môžu Ministerstvo kultúry (MK) SR požiadať o dotáciu na rekonštrukciu objektov zapísaných do zoznamu národných kultúrnych pamiatok. Lehota na predkladanie žiadostí je do 16. marca.


Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky vyhlásilo výzvu v podprograme 1.6. Obnovme si svoj dom. Cieľom podprogramu je prispieť žiadateľom na modernizáciu a komplexnú rekonštrukciu národných kultúrnych pamiatok zaradených do Zoznamu národných kultúrnych pamiatok s prioritou ochrany a obnovy k 31. 7. 2017.

Zoznam vznikol v spolupráci Pamiatkového úradu Slovenskej republiky, ministerstva a samosprávnych krajov. Predstavuje najvýznamnejšie nehnuteľné národné kultúrne pamiatky v zastúpení jednotlivých druhov, ktoré vyžadujú prioritu pri obnove vzhľadom na ich význam a stavebno-technický stav. Zoznam je prílohou uverejnenej výzvy tohto podprogramu na webovom sídle ministerstva v sekcii podpora projektov, dotácie.

Prijímateľ dotácie je povinný pri použití dotácie dodržať ustanovenia zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov. K žiadosti je potrebné priložiť stavebný rozpočet a projektovú dokumentáciu v elektronickej forme. Prijímateľ dotácie nemôže vykonávať hospodársku činnosť v predmetnej nehnuteľnosti, tzn. neprenajíma viac ako 20 % z plochy, alebo 20 % z celkového času. Prijímateľ dotácie sa zároveň zaviaže sprístupniť predmetnú nehnuteľnosť verejnosti a zabezpečiť jej vhodnú a primeranú prezentáciu. Minimálna výška poskytovanej dotácie je 150 tisíc eur a maximálna výška je 950 tisíc eur. Termín na predkladanie žiadostí je do 16. marca 2018.

Všetky bližšie a potrebné informácie o jednotlivých výzvach nájdete na stránke MK SR v časti Podpora projektov/Dotácie.

Autor: (mksr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.06.2016
Na hrade Čičva sa uskutoční výskum, revitalizovať budú aj areál
Na hrade Čičva sa v tomto roku uskutoční architektonicko-historický výskum, prostredníctvom ktorého by sa mali posúdiť jeho jednotlivé časti.
viac
26.01.2018
Mesto Holíč získalo dotáciu na Koniareň viac ako pol milióna eur
Mesto Holíč získalo z Ministerstva kultúry (MK) SR dotáciu vo výške 588 860 eur. Finančné zdroje sú viazané na rekonštrukciu národnej kultúrnej pamiatky (NKP) Holíčsky zámok – Koniareň. Zmluva bola zverejnená v Centrálnom registri zmlúv.
viac
12.05.2021
Ministerstvo kultúry ocenilo najlepšie zrekonštruované či zreštaurované NKP
Ministerstvo kultúry (MK) SR ocenilo najlepšie zrekonštruované či zreštaurované národné kultúrne pamiatky.
viac
07.01.2022
TSK plánuje obnovu Pamätného domu Janka Jesenského
V roku 2022 začne Trenčianska župa s rekonštrukciou Pamätného domu Janka Jesenského v Bánovciach nad Bebravou. Predpokladaná hodnota rekonštrukcie je 650 tis. eur, na jeho obnovu plánuje župa požiadať o príspevok z Plánu obnovy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %