Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
21.12.2020 10:30

Ministerstvo školstva doriešilo otázku portálu na dištančné vzdelávanie


Ilustračná snímka.


Ministerstvo školstva doriešilo otázku portálu na dištančné vzdelávanie, účty má už 38 425 učiteľov.


V rámci rozširovania podpory dištančného vzdelávania na školách sa Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR podarilo sfunkčniť vzdelávaciu platformu Viki (https://viki.iedu.sk/), ktorá učiteľom uľahčí využívanie digitálnych vzdelávacích materiálov pri výučbe na diaľku.

V spolupráci s Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR sa zároveň podarilo odstrániť tzv. vendor lock, čo umožní zníženie prevádzkových nákladov a transparentnú súťaž pri fungovaní platformy do budúcnosti.

Okrem tisícok digitálnych vzdelávacích materiálov z matematiky, prírodovedných predmetov, finančnej gramotnosti, environmentálnej výchovy, anglického jazyka a množstva odborných predmetov, sú prostredníctvom vzdelávacej platformy sprístupňované aj modelové hodiny EduTV, ktoré pokrývajú učivo na II. stupni základných škôl. Tie sú zverejňované priebežne spolu s pracovnými listami ako aj tlmočením pre sluchovo postihnutých žiakov.

Aj keď je vzdelávací obsah momentálne sprístupnený pre všetkých používateľov, ministerstvo už vytvorilo 38 425 účtov pre učiteľov, ktoré im umožňujú naplno využívať funkcionalitu pre prípravu na vyučovaciu hodinu. Môžu si tak napríklad vytvoriť vlastné knižnice a kolekcie obsahu, tvorby, zadávať a hodnotiť úlohy, kvízy a testy, vytvárať a publikovať vlastný obsah z kolekcií a zdrojov, vyhľadávať a triediť obsah podľa názvov tém, či kategórií. 

Viac informácií TU 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.03.2020
MŠVVaŠ pripravilo stránku určenú na komunikáciu počas prerušeného vyučovania
Počas prerušeného vyučovania na školách a prerušenej prezenčnej výučby na vysokých školách v čase epidémie nového koronavírusu vznikla nová internetová stránka www.ucimenadialku.sk.
viac
19.10.2020
Priamy kontakt so študentmi pri dištančnom vzdelávaní chýba
Prechod na dištančné vzdelávanie nebol na viacerých stredných školách (SŠ) problémový. Učiteľom však chýba priamy kontakt so študentmi. Po prvom týždni dištančného vzdelávania sa na tom zhodli viacerí riaditelia SŠ na Slovensku.
viac
11.11.2020
Pre žiakov 1. stupňa ZŠ bude opäť pokračovať televízne vyučovanie
Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) v spolupráci s RTVS a neziskovou organizáciou Indícia spúšťa od stredy 11. novembra opäť televízne vysielanie pre žiakov 1. stupňa základných škôl (ZŠ) pod názvom Školský klub.
viac
20.07.2021
Rezort školstva posilnil online vzdelávaciu platformu o nové edukačné videá
Rezort školstva posilnil online vzdelávaciu platformu Viki a digitálnu databázu učiva Edu TV o nové materiály či edukačné videá v rôznych jazykových mutáciách.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %