Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
07.08.2017 11:33

Ministerstvo školstva vyhlásilo výzvu zameranú na školské telocvične


Ilustračná snímka zdroj: minedu.sk


Projekty môžu byť zamerané na zlepšenie vybavenosti telocviční, ale aj výstavbu alebo rekonštrukciu športových priestorov. Žiadosti o poskytnutie dotácie je možné podávať do 29. septembra 2017.


Rezort na tento účel vyčlenilo v rozpočte takmer 5 miliónov eur. Dotáciu bude možné poskytnúť obciam, vyšším územným celkom a štátom uznaným cirkvám a náboženským spoločnostiam, ktoré sú zriaďovateľom základnej školy alebo strednej školy s viac ako 150 žiakmi. Podmienkou je, aby zriaďovatelia pred vyhlásením výzvy nečerpali financie zo štrukturálnych fondov na objekt, ktorý je predmetom žiadosti a rovnako nedostali prostriedky na tento účel v rámci minuloročnej výzvy, počas ktorej bolo podporených 448 rozvojových projektov. Za peniaze si môžu školy postaviť alebo zrekonštruovať telocvičňu, vynoviť cvičebný priestor, opraviť strechu či elektroinštaláciu, ale dotáciu môžu investovať napr. tiež do obnovy ústredného kúrenia alebo sociálneho zariadenia. Na jeden rozvojový projekt je možné získať dotáciu až do výšky 150-tisíc eur.  Žiadosti predkladá oprávnený žiadateľ prostredníctvom príslušného okresného úradu v sídle kraja, pričom urobiť tak môže do 29. septembra 2017. Viac informácií je zverejnených na webovej stránke rezortu školstva.

Autor: (ts-MŠVVŠ)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.11.2016
Novú telocvičňu vybudovali zastrešením átria
Telocvičňu koncom októbra slávnostne otvoril starosta mestskej časti Bratislava-Ružinov Dušan Pekár.
viac
30.06.2020
MK SR vyhlásilo výzvu na predloženie ponúk obnovy kaštieľa v Dolnej Krupej
Ministerstvo kultúry (MK) SR hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie pamiatkového objektu kaštieľa v Dolnej Krupej. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnili v pondelok (29. 6.) vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).
viac
18.11.2020
O dotáciu na obnovu školských jedální požiadalo 2194 záujemcov
O dotáciu na obnovu školských jedální požiadalo 2194 záujemcov. Potvrdil to odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
viac
07.01.2023
Tretia výzva na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry
Fond na podporu športu zverejnil tretiu výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie príspevku určeného na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry v celkovej výške 17,6 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %