Nedeľa 16.06.2024
Dnes má meniny 
Blanka, Bianka
°C
23.05.2024 12:05

MK SR spustilo výzvu na podporu kultúrnych aktivít pre znevýhodnené skupiny


Ministerstvo kultúry SR


Ministerstvo kultúry (MK) SR prerozdelí 980.000 eur na podporu kultúrnych aktivít pre znevýhodnené skupiny. Vyhlásilo dotačnú výzvu, termín uzávierky predkladania žiadostí je 3. júna.


TASR o tom informovala riaditeľka odboru komunikácie Petra Bačinská s tým, že viac informácií o programe a podmienkach účasti je k dispozícii na webe rezortu.         

"Som rada, že MK opäť otvára výzvu, ktorá rozširuje prístup ku kultúre a umeniu pre všetkých. Sme odhodlaní podporovať kultúrne aktivity osôb so zdravotným postihnutím a inak znevýhodnených skupín obyvateľstva, aby sme vytvorili priestor pre ich hlas a kreativitu vo verejnom priestore," skonštatovala ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS).         

Rezort vyhlásil dotačnú výzvu v programe Kultúra znevýhodnených skupín. Cieľom je poskytnúť podporu kultúrnym aktivitám osôb so zdravotným postihnutím a inak znevýhodnených. Suma 980.000 eur je k dispozícii na realizáciu projektov, pričom 100.000 eur podľa slov rezortu tvoria kapitálové výdavky.         

Ministerstvo priblížilo, že dotačný program je zameraný na viaceré aspekty kultúrneho života vrátane podpory rovnosti príležitostí, integrácie do spoločnosti a boja proti diskriminácii a násiliu. Dodalo, že otvára možnosť podávania žiadostí v rámci šiestich podprogramov vrátane živej kultúry, vydavateľskej činnosti a neformálneho vzdelávania. Ozrejmilo tiež, že v dobe digitalizácie sú vítané napríklad aj projekty zamerané na vydávanie multimediálnych nosičov či výskumné projekty smerujúce k zlepšovaniu dostupnosti kultúry osobám so zdravotným postihnutím na fyzickú aj informačnú debarierizáciu.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
19.05.2017
Výzva na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu
Ministerstvo vnútra SR ako zodpovedný orgán fondov pre oblasť vnútorných záležitostí vyhlásilo dňa 4. apríla 2017 otvorenú výzvu na predkladanie žiadostí o grant Fondu pre azyl, migráciu a integráciu.
viac
02.10.2020
Tri nové aktivity rezortu práce na podporu zamestnanosti
Tri nové aktivity rezortu práce na podporu zamestnanosti Novým projektom podporíme 8 000 nezamestnaných.
viac
21.10.2020
Obce môžu požiadať o covid terénnych asistentov v MRK
Úrad splnomocnenkyne vlády SR pre rómske komunity spustil výzvu na predkladanie žiadostí o terénnych asistentov, ktorí pomôžu s monitorovaním stavu rizika či možností nákazy a vývinu ochorenia COVID-19 priamo v dotknutých MRK.
viac
23.03.2021
Výzvy na kultúrne aktivity pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva
Ministerstvo kultúry v utorok 16. marca 2021 zverejnilo výzvu na predkladanie žiadostí na podporu projektov zameraných na kultúrne aktivity osôb so zdravotným postihnutím alebo inak znevýhodnených skupín obyvateľstva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.18 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %