Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
05.03.2018 05:29

MO SR spúšťa kampaň na podporu dobrovoľnej vojenskej prípravy


Ilustračná snímka: (mosr)


Ministerstvo obrany SR spúšťa marketingovo-komunikačnú kampaň na podporu dobrovoľnej vojenskej prípravy. Kampaň má heslo „Naša vlasť potrebuje každého z nás – Aj Teba!" a je zameraná na podporu zvýšenia povedomia verejnosti o dobrovoľnej vojenskej príprave.


Cieľom rezortu obrany je osloviť čo najviac mladých ľudí a vzbudiť v nich na báze dobrovoľnosti záujem o obranu vlasti a posilniť ich vlastenectvo.       

„Dobrovoľná vojenská príprava je v zmysle programového vyhlásenia vlády a programu Slovenskej národnej strany jednou z našich priorít. A je najvyšší čas zamyslieť sa nad tým, ako vzbudiť v mladých ľuďoch záujem o obranu vlasti a zároveň ich osloviť tak, aby vnímali obranu svojej vlasti ako svoju česť a povinnosť. S dobrovoľnou vojenskou prípravou to preto nevzdávame a sme pripravení pripraviť ďalších mladých ľudí,“ povedal minister obrany Peter Gajdoš (SNS).       

V rámci tohtoročnej kampane pripravil rezort obrany prezentačné video o dobrovoľnej vojenskej príprave, ktoré sa bude premietať v krajských mestách v sieti kín už od polovice tohto mesiaca. Toto video bude rezort šíriť aj prostredníctvom sociálnej siete Facebook a kanála YouTube. V krajských mestách budú bilboardy na autobusových a vlakových staniciach a časť áut regrutačných skupín a ministerstva obrany bude označená vonkajším polepom.       

Dobrovoľná vojenská príprava je určená pre mladých ľudí, ktorí chcú absolvovať vojenský výcvik, vďaka ktorému získajú zručnosti a vedomosti, nevyhnutné pre plnenie úloh ozbrojených síl a krízového manažmentu. Počas výcviku, ktorý trvá 11 týždňov, majú uchádzači zabezpečené bezplatné ubytovanie a stravovanie a preplatené cestovné náklady. Počas výcviku im zapožičajú výstroj a výzbroj a za absolvovanie dostanú viac ako 1100 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2019
Dobrovoľníci začali v Zborove s brigádou na vojnovom cintoríne
Nemeckí a slovenskí dobrovoľníci začali v pondelok v Zborove v okrese Bardejov dvojtýždňovú brigádu na nemeckých vojnových cintorínoch.
viac
02.12.2019
Dobrovoľníci vysadili na jeseň stovky stromov
Jeseň v Bánovciach nad Bebravou sa opäť niesla v znamení dobrovoľníctva a v záujme zlepšiť životné prostredie. S pomocou dobrovoľníkov zabezpečilo mesto v októbri a novembri výsadbu 64 listnatých stromov a 210 tují, informovala bánovská radnica.
viac
09.05.2020
Dobrovoľná vojenská príprava sa tento rok nebude realizovať
Dobrovoľná vojenská príprava sa pre pandémiu nového koronavírusu tento rok nebude realizovať.
viac
22.09.2020
Vo vybraných okresoch sa má v októbri začať radónový prieskum
V Levickom, Komárňanskom a Topoľčianskom okrese sa bude od polovice októbra vykonávať radónový prieskum. Polročný projekt financovaný Medzinárodnou agentúrou pre atómovú energiu vo Viedni bude zisťovať objemovú aktivitu radónu v ovzduší.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %