Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
31.01.2023 09:30

Modernizácia cesty medzi Šaľou a Komárnom bude pokračovať aj v tomto roku


Ilustračná snímka: (tasr).


Nitriansky samosprávny kraj (NSK) bude aj v tomto roku pokračovať v rekonštrukcii cesty II. triedy medzi Šaľou, Kolárovom a Komárnom.


Krajskí poslanci už na svojom januárovom rokovaní vyčlenili na financovanie prác vyše 476 000 eur.

Modernizácia 30-kilometrového úseku cesty II/573 má stáť celkovo takmer 5,5 milióna eur. Práce sa začali už v priebehu minulého roka. "Rekonštrukcia bude riešiť zlepšenie parametrov a stavebnotechnického stavu existujúcej cesty. To sa dosiahne spevnením krajníc a svahov cestného telesa a odvodnením vozovky," uviedol pred časom Úrad NSK.

Do modernizácie cesty bude podľa NSK zahrnutá aj obnova krytu vozovky a vybudovanie bezpečnostných prvkov dopravnej infraštruktúry. Vymenia a doplnia sa aj cestné zvodidlá a dopravné značenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2016
Zo štyroch etáp výstavby Vážskej vodnej cesty je dokončená len prvá
Pred šiestimi rokmi mala byť dobudovaná Vážska vodná cesta. Zo štyroch etáp výstavby, ktoré mali spojiť Žilinu s Dunajom v Komárne, je však v súčasnosti dobudovaná len prvá etapa Komárno – Sereď v celkovej dĺžke 75 kilometrov.
viac
28.04.2018
Kraj chce budovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti
Nitriansky samosprávny kraj (NSK) chce na svojom území vybudovať centrá integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS). Ako informoval Úrad NSK, fungovať by mali pre spádovú oblasť Šaľa a Štúrovo.
viac
19.11.2021
Pieniny majú zmodernizovaných ďalších takmer 3,7 km ciest
Prešovský samosprávny kraj vďaka európskym financiám a vlastným zdrojom dokončil tretiu etapu významného projektu modernizácie ciest v Pieninských národných parkoch. Rekonštrukciou prešiel tentoraz takmer 3,7 kilometrový úsek Hniezdne - Spišská Stará Ves, jeden mostný objekt a jestvujúce priepusty.
viac
10.07.2023
Komárno investuje 1,5 milióna do modernizácie verejného osvetlenia
Približne 1,5 milióna eur investuje v blízkej budúcnosti mesto Komárno do modernizácie verejného osvetlenia a osvetlenia jednotlivých inštitúcií v Komárne. Významná investícia umožní na niektorých miestach dosiahnuť až 80-percentnú úsporu, informovala radnica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %