Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
19.05.2017 01:12

Modernizáciu Karloveskej radiály chcú urobiť rýchlo a kvalitne


Dúbravsko-Karloveská električková radiála. Snímka zdroj: (tasr).


Modernizáciu Karloveskej radiály chce hlavné mesto urobiť čo najrýchlejšie, zároveň však spôsobom, ktorý bude minimalizovať riziko reklamácií a vynútených opráv chvatne a nekvalitne vykonanej práce. Vo vysielaní relácie spravodajskej televízie Tablet.TV to uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.


Primátor uistil, že sa jednotlivé práce budú robiť na etapy tak, aby bol dopad dopravných obmedzení v súvislosti s prácami čo najmenší. "Najprv sa začne úsekom medzi Karlovkou a Dúbravkou, samostatne sa bude robiť úsek pri tuneli, jednoducho tie práce sa rozvrhnú tak, aby doprava trpela čo najmenej," uviedol primátor v relácii Hlavné Mesto. Priznáva, že rekonštrukcia takmer sedemkilometrového úseku diskomfort spôsobí. "Robíme to ale pre lepšiu Bratislavu," zdôraznil a vyzdvihol to, čo rekonštrukcia prinesie. "Okrem samotnej zmodernizovanej trate, ktorá bude zatrávnená, sa zrekonštruujú aj zastávky, dve z nich, na Damborského a Molecovej budú integrované, čo napríklad na Molecovej výrazne zvýši nielen komfort, ale aj bezpečnosť ľudí v okolí zastávky," upozornil primátor.      

Projekt nevníma iba ako jeden z najdôležitejších infraštruktúrnych projektov v Bratislave, ktorý je rozsahom, ale i objemom financií (67 miliónov eur) porovnateľný s rekonštrukciou Starého Mosta a električkou do Petržalky. "Je to aj projekt o spolupráci hlavného mesta s mestskými časťami, ktoré ležia priamo v území trate alebo v spádovej oblasti. Preto sme sa stretli a budeme sa stretávať a vzájomne informovať so starostami týchto mestských častí," uviedol Nesrovnal.      

Za dôležité považuje tiež to, aby sa nevytvárali pochybnosti okolo prípravy. V tomto duchu preto ani nechce rozoberať mediálne vyhlásenia o možných prekážkach v podobe údajne nevysporiadaných pozemkoch. "Pozrite sa, aj pri Starom moste sa objavovali články, že sa to nestihne, že sa to neurobí z takého alebo onakého dôvodu. A vidíte, most stojí, stihli sme to," poznamenal Nesrovnal.      

Zopakoval, že v projekte, v ktorom sa vyjadrovali štyri stavebné úrady, má mesto všetky potrebné povolenia. "Čaká sa už iba na právoplatnosť toho posledného," dodal. Následne prevezme projektovú dokumentáciu Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR, ktoré je riadiacim orgánom v rámci eurofondového projektu. "Intenzívne komunikujeme s rezortom tak, aby aj kontrola náležitostí prebehla čo najrýchlejšie a my sme mohli vyhlásiť súťaž na dodávateľa," priblížil Nesrovnal.      

O jednotlivých krokoch, ktoré budú súvisieť so samotnou realizáciou, chce mesto s predstihom čo najintenzívnejšie informovať verejnosť.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2020
V tomto týždni by mali spustiť premávku električiek do Dúbravky
V Bratislave by mali v tomto týždni začať jazdiť električky po zrekonštruovanej časti Karlovesko-dúbravskej radiály až do mestskej časti Dúbravka. Predpokladá to hlavné mesto i Dopravný podnik Bratislava (DPB) presný termín spustenia premávky však zatiaľ neuviedli.
viac
20.08.2020
Mesto rokuje o termíne ukončenia rekonštrukcie karloveskej radiály
Mesto Bratislava aktuálne rokuje so zhotoviteľom stavby o termíne ukončenia rekonštrukcie Karlovesko-dúbravskej električkovej radiály. Potvrdila to hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová s tým, že v najbližších dňoch poskytne magistrát bližšie informácie.
viac
20.10.2020
Od pondelka obnovia premávku električiek do Karlovej Vsi a Dúbravky
Do Karlovej Vsi a Dúbravky budú od pondelka 26. októbra opäť premávať električky. Dopravný podnik Bratislava (DPB) obnovuje ich premávku v úseku Chatam Sófer – Pri kríži.
viac
12.01.2023
Z Dúbravky do lokality Bory plánujú vybudovať električkovú trať
V Bratislave plánujú výstavbu novej električkovej trate. Spájať by mala mestskú časť Dúbravka s rozrastajúcou sa lokalitou Bory. Hlavné mesto uzatvorilo so spoločnosťou Bory, ktorá buduje novú mestskú štvrť, zmluvu o spolupráci pri projekčnej príprave stavby.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %