Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
23.05.2020 04:05

Modernizovaný systém verejného obstarávania


Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák. Snímka zdroj: (tasr)


Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák informoval ZMOS o výsledkoch nasadenia modernizovaného systém elektronického verejného obstarávania na ÚVO a možnostiach jeho využitia.


Informačný systém elektronického obstarávania IS EVO je aj po roku a pol najpoužívanejším nástrojom pre elektronické verejné obstarávanie. Celkovo 45 percent verejného obstarávania sa uskutočňuje práve prostredníctvom tohto bezplatného úradného systému. Druhý najpoužívanejší systém,  z celkovo dvanástich, má 23-percentný podiel na trhu. IS EVO je schopný osloviť široké spektrum hospodárskych subjektov v rámci prípravnej fázy súťaže - takzvaných prípravných trhových konzultácií. Tým sa vytvára pôda pre širšiu hospodársku súťaž. Jej výsledkom môže byť lepšia hodnota za verejné peniaze.

Združenie miest a obcí Slovenska považuje za dôležité to, že v rámci tohto bezplatného systému je možné realizovať od zákaziek s nízkymi hodnotami až po nadlimitné postupy zadávania zákaziek vrátane dynamického nákupného systému. ÚVO plánuje v tomto roku aj na základe spätnej väzby od používateľov zapracovať ďalšie zlepšenia, ktoré prácu so systémom ešte viac zjednodušia. Nasadenie týchto nových funkcionalít bude ÚVO bude priebežne komunikovať so ZMOS, o čom vás budeme informovať. ÚVO poskytuje metodickú podporu pri používaní tohoto systému.

Všetky informácie a odporúčania pre systém EVO nájdete na webovom sídle ÚVO:  https://www.uvo.gov.sk/viac -o-is-evo-5f6.html V prípade akýchkoľvek otázok ohľadom používania systému EVO môžete kontaktovať Úrad pre verejné obstarávanie aj na telefonickom kontakte 02 502 64 370.

Autor: (zmos)


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Trenčín si prenajme 25 parkovacích automatov za 200 000 eur
Mesto Trenčín si chce formou verejného obstarávania prenajať na päť rokov 25 parkovacích automatov spolu so súvisiacimi službami.
viac
07.10.2018
Školenie k zmenám vo verejnom obstarávaní je informačnou výhodou
Združenie miest a obcí Slovenska v súvislosti s prípravou samospráv na zmeny v Zákone o verejnom obstarávaní pripravuje seminár, ktorý bude teoretickým vstupom obohateným o konkrétne príklady a ktoré bude vedené priamo odborníkmi, ktorí sa na tvorbe novely priamo podieľali.
viac
17.09.2019
ZMOS organizuje druhý ročník medzinárodnej konferencie MUNICIPÁLNA V-4
Ambíciou každoročného dvojdňového podujatia je diskusia o témach, ktoré sa týkajú miest a obcí v každom zo štátov Vyšehradskej formácie. V priebehu dvoch dní tak so svojimi príspevkami vystúpia dve desiatky prednášajúcich.
viac
15.12.2020
Nový podcast ÚVO o ukladaní pokút verejným obstarávateľom
Nový podcast ÚVO je o ukladaní pokút verejným obstarávateľom. Obsahom nového podcastu Úradu pre verejné obstarávanie je systém ukladania pokút v konaniach na odbore legislatívno-právnom.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %