Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
31.08.2022 08:25

Modranské vinobranie sa po dvojročnej prestávke opäť uskutoční


Ilustračná snímka: (tasr).


Po dvojročnej prestávke sa od 9. do 11. septembra opäť uskutoční Modranské vinobranie. Informovala o tom Zuzana Tichá z PR a komunikácie mesta Modra.


Návštevníci budú mať možnosť ochutnať mladé i staršie ročníky vín, burčiak z čerstvo vylisovanej šťavy, mušty, výrobky z hrozna a domáce gastronomické špeciality. V programe, ktorý má prepájať moderné prvky s tradíciami a históriou, zažijú videomapping na budove kultúrneho centra, historickú prešovačku či alegorický sprievod a multižánrové koncerty.

Podľa slov riaditeľa Kultúrneho centra Modra Jána Sklenára na vinobraní ľudia ochutnajú len víno z hrozna dopestovaného v modranskom vinohradníckom rajóne. "Potrpíme si na kvalitu a garanciu pôvodu. Hlavným motívom kontrolovaného predaja je podpora lokálnych vinárov," priblížil. Ďalej dodal, že víno budú môcť návštevníci degustovať zo zálohovaných sklených pohárov a ekologická línia vinobrania sa dodrží aj v gastre. Streetfoodové stánky sa zaviazali nepoužívať počas akcie jednorazové plasty. Mesto Modra pripravilo aj verejnú ochutnávku ocenených vín zo súťaže Víno modranského vinobrania, ktorá bude v mestskej pivnici pod budovou historickej radnice.

Program je pripravený aj pre najmenších účastníkov podujatia. Je ním koncert, divadlo Šibe a hra s názvom Hora, ktorej budú rozumieť aj ukrajinské deti žijúce v Modre. Taktiež je pripravený obľúbený slamený labyrint a florbalové ihrisko. V sprievodnom programe sú zahrnuté aj remeselné trhy a rôzne výstavy. Od 9. do 10. septembra bude v Modre zároveň hrnčiarsky jarmok s hrnčiarskou "labovkou" v rámci podujatia Slávnosť hliny - Keramická Modra na Súkeníckej ulici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2022
Modra pozýva na Huncokárske slávnosti
Od piatka do nedele (24. 7.) si v Modre a miestnej časti Piesok pripomenú huncokárov - bavorských a tirolských drevorubačov, ktorí prišli na územie Malých Karpát v polovici 18. storočia. Tohtoročný program tradičných Huncokárskych slávnosti približuje samospráva na sociálnej sieti.
viac
06.09.2022
V Rači sa opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie
V bratislavskej Rači sa od piatka do nedele (9. - 11. 9.) opäť uskutoční tradičné Račianske vinobranie. Konať sa bude v amfiteátri v Knižkovej doline, na Námestí Andreja Hlinku, Alstrovej ulici a v Parku J. M. Hurbana. Mestská časť o udalosti informuje na svojom webe.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
07.09.2023
Vinobranie v Modre ponúkne tradičnú prešovačku, koncerty aj ArtZónu
Modranské vinobranie ponúkne návštevníkom od piatka 8. septembra bohatý kultúrny program na troch pódiách, ukážky lisovania hrozna a koštovku burčiakov, muštov, mladých vín i starších ročníkov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %