Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
07.05.2019 06:30

Modranský piknik oživí zlatú éru minulého storočia


Ilustračná snímka


Pomalá hudba šelakových platní či dobová módna prehliadka oživia éru minulého storočia. Stane sa tak na tradičnom Modranskom pikniku v sobotu 11. mája v letovisku Harmónia.


Riaditeľka Kultúrneho centra Modra Marcela Kvetková pre TASR uviedla, že tento rok majú pripravený dobovo realistický hudobný program. "Foxtrot, tango a swing bude hrať Maroš Schmidt z originálnych šelakových gramoplatní. Na pikniku zaznie aj hudba 20. až 40. rokov v podaní trojice dám z Paper Moon Trio a klavírny sprievod Petra Tarkaya k nemému filmu," priblížila Kvetková. "Pre hostí sme pripravili aj dobovú módnu prehliadku z rokov 1914 až 1945. Originály odevov, ktoré sa zachovali z tohto obdobia, predvedie skupina Prvorepubliková móda aj s výkladom z dobových módnych žurnálov," dodala.       

Dobovo ladená udalosť ponúka zároveň špecialitu – burzu vinylových platní. Rodiny s deťmi si môžu vyrobiť hmyzí domček spoločne so združením Permavia, ísť si zahrať skautské hry do prírody so skautským zborom Fénix. Celkovú atmosféru spestrí tradičné bábkové divadlo Juraja Hamara Teatro Carnevalo.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.01.2017
Pozvánka na seminár o vidieckom cestovnom ruchu a agroturistike
Seminár s názvom Vidiecky cestovný ruch a agroturistika napomáha ekonomickému rozvoju regiónov a zamestnanosti na Slovensku sa uskutoční 25. januára v penzióne Harmónia*** v Modre.
viac
25.11.2020
Výstava v Považskom múzeu predstavuje odevy 20. storočia
Odievanie v 20. storočí predstavuje výstava Z dediny či z mesta, do skrine sa zmestia v Budatínskom hrade v Žiline. Podľa hovorkyne Považského múzea (PM) v Žiline Magdalény Lackovej je odev neverbálnym jazykom doby, odzrkadľuje postavenie a úlohu muža a ženy v spoločnosti.
viac
28.09.2021
Poštársky život v prvej polovici 20. storočia zachytáva výstava v Poštovom múzeu
Výstava Pošta a poštár: Eugen Zental v poštových službách 1906 – 1948 prináša príbeh pracovného života poštového úradníka z 1. polovice 20. storočia.
viac
22.06.2023
Bývalé letovisko Harmónia ožije dobovým piknikom, otvorí letnú sezónu
Bývalé letovisko Harmónia v Modre v Pezinskom okrese ožije cez víkend opäť dobovým piknikom. Mesto ním v sobotu (24. 6.) otvorí letnú turistickú sezónu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %