Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
01.02.2023 11:40

Most cez Ipeľ majú odovzdať do užívania v druhom štvrťroku


Ilustračná snímka: (tasr).


V Nitrianskom kraji pribudol nový most na rieke Ipeľ. Most vybudovali medzi slovenskou obcou Chľaba a maďarskou obcou Ipolymadás. Do užívania ho majú odovzdať v druhom štvrťroku tohto roka, informovala Michaela Kotradyová z komunikačného oddelenia Nitrianskeho samosprávneho kraja.


Výstavbu mosta spustili začiatkom roka 2021. Celkový rozpočet stavby vyčíslili na 3 838 631 eur bez DPH. Projekt zahŕňa tri časti, výstavbu mosta, výstavbu prípojnej komunikácie zo slovenskej strany a výstavbu komunikácie z maďarskej strany. Projekt je financovaný z programu cezhraničnej spolupráce Interreg. Výstavbu prípojnej komunikácie zo slovenskej strany financoval Nitriansky samosprávny kraj a výstavbu komunikácie z maďarskej strany hradil Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő zártkörűen működő Részvénytársaság (NIF).

Zhotoviteľ ukončil práce na moste koncom novembra 2022, odovzdávanie sa uskutočnilo v polovici decembra. V rámci odovzdávacieho procesu zistili drobné chyby, ktoré do tridsiatich dní musel zhotoviteľ odstrániť pre dokončenie odovzdávacieho procesu, uviedla Kotradyová. Technické odovzdávanie prípojnej komunikácie na maďarskej strane aktuálne pokračuje, na slovenskej strane sa tak stalo v januári tohto roka. Po ukončení procesu na všetkých troch častiach projektu bude nasledovať ich kolaudácia.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.03.2020
Vláda uvoľnila financie na výstavbu nového mosta v Ilave
Vládny kabinet schválil v stredu 26. februára 2020 uvoľnenie finančných prostriedkov na odstránenie starého a výstavbu nového mostného objektu ponad Vážsky kanál v Ilave.
viac
31.03.2020
Magistrát chce natrvalo dostať nákladné autá z centra mesta
Nitrianska radnica chce natrvalo dostať nákladnú dopravu z centra mesta. Magistrát ju odklonil ešte vlani v lete v súvislosti s rekonštrukciou Univerzitného mosta, ktorý bol až do soboty 28. marca prejazdný iba v polovičnom profile.
viac
30.11.2022
PSK buduje za Nižným Slavkovom nový most za viac ako milión eur
Nad potokom Kanišov za obcou Nižný Slavkov stavia Prešovský samosprávny kraj (PSK) prostredníctvom Správy a údržby ciest (SÚC) PSK nový most, ktorý nahradí pôvodný vyše 70-ročný.
viac
15.05.2023
Vrbický most v L. Mikuláši plánujú pre jeho zlý stav zbúrať, postavia nový
Vrbický most ponad rieku Váh v Liptovskom Mikuláši plánujú pre jeho zlý technický stav zbúrať a postaviť nový. Vlastník mosta, Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) aktuálne hľadá zhotoviteľa rekonštrukcie. Vyplýva to z dokumentov zverejnených na stránke Úradu pre verejné obstarávanie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %