Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
23.03.2021 01:20

MPC vyhlásilo výzvu na spracovanie najlepších pedagogických skúseností


Ilustračná snímka.


Metodicko-pedagogické centrum (MPC) v rámci národného projektu Profesijný rozvoj učiteľov (TEACHERS) vyhlásilo druhé kolo výzvy na spracovanie najlepších pedagogických a odborných skúseností. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.


Výzva na spracovanie najlepších pedagogických a odborných skúseností je zameraná na skúsenosti s dištančným vzdelávaním žiakov v období karanténnych opatrení s využitím rôznych foriem digitálnej podpory, z vytvárania inkluzívnej kultúry školy, školského zariadenia, triedy, skupiny či z rozvíjania funkčných gramotností, integrácie edukačných obsahov v rámci vzdelávacích oblastí.

Rovnako sa zameriava na skúsenosti z úspešného zavedenia inovácie a zrealizovaného projektu s dôrazom na riadenie procesov zmien v školách a školských zariadeniach, zo zefektívnenia výchovno-vzdelávacieho procesu pedagogických zamestnancov a činností odborných zamestnancov, ktoré prispievajú k zlepšovaniu edukačných výsledkov a rozvoju detí a žiakov, ale aj s vytváraním podmienok a riadením aktivít profesijného rozvoja pedagogických a odborných zamestnancov v škole či školskom zariadení.

Uzávierka výzvy je 16. apríla. Viac informácií je zverejnených na webe MPC.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.09.2020
Vzdelávať sa budú prostredníctvom národného projektu TEACHERS
Pedagogickí a odborní zamestnanci sa budú vzdelávať prostredníctvom národného projektu TEACHERS.
viac
19.10.2020
Priamy kontakt so študentmi pri dištančnom vzdelávaní chýba
Prechod na dištančné vzdelávanie nebol na viacerých stredných školách (SŠ) problémový. Učiteľom však chýba priamy kontakt so študentmi. Po prvom týždni dištančného vzdelávania sa na tom zhodli viacerí riaditelia SŠ na Slovensku.
viac
20.01.2021
Začala sa spolupráca na posilnenie globálneho vzdelávania na Slovensku
Podpora a rozvoj aktivít na posilnenie globálneho vzdelávania na Slovensku. To je hlavným cieľom spolupráce medzi Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR, Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí SR a Európskou sieťou pre globálne vzdelávanie (GENE).
viac
27.07.2021
Výzva na boj proti dezinformáciám a rozvoj informačnej gramotnosti
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR vyhlásilo výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti podpory digitálnej transformácie Slovenska.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %