Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
07.12.2020 01:25

MŠ môžu požiadať o príspevok do konca decembra 2020


Ilustračná snímka.


Materské školy môžu požiadať o príspevok na udržanie zamestnanosti do konca decembra 2020.


Žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku v rámci projektu s názvom Podpora udržania zamestnanosti v materských školách z operačného programu Ľudské zdroje je možné prekladať do 31. decembra 2020. Materské školy tak majú stále možnosť požiadať o príspevok na udržanie pracovných miest v nepriaznivej situácii spôsobenej pandémiou COVID-19 za obdobie marec až jún 2020.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR spolu s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR vyčlenili na podporu materských škôl viac než 86,3 milióna eur z európskych štrukturálnych a investičných fondov a zo štátneho rozpočtu. V rámci projektu bolo od augusta 2020 podporených 2 574 materských škôl zo všetkých regiónov Slovenska v celkovej výške takmer 56 miliónov eur. Nenávratným finančným príspevkom s cieľom udržania zamestnanosti v materských školách tak bolo prostredníctvom projektu podporených 22 861 zamestnancov.

Hlavným cieľom národného projektu, v gescii Ústredia práce sociálnych vecí a rodiny, je podporiť materské školy príspevkom na udržanie pracovných miest. Cieľom je prispieť k stabilizácii ľudských zdrojov v sieti materských škôl na Slovensku a zamedziť negatívnemu dopadu následkov ochorenia COVID-19 na oblasť zamestnanosti materských škôl alebo zamestnaných rodičov detí, ktoré nemohli navštevovať materské školy z dôvodu opatrení na spomalenie šíriaceho sa vírusu počas pandémie.

Materské školy alebo ich zriaďovatelia majú stále možnosť predkladať žiadosti o poskytnutie finančného príspevku do 31. decembra 2020 cez slovensko.sk. Pomoc štátu je určená nielen pre materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti obce, ale aj pre cirkevné a súkromné materské školy, s podmienkou, že cirkevná alebo súkromná materská škola musí byť financovaná prevažne z verejných zdrojov.

Všetky potrebné informácie o projekte a pomôcku k vyplneniu žiadosti o poskytnutie finančného príspevku žiadatelia nájdu na https://www.pomahameludom.sk/prva_pomoc, pričom o príspevok je možné požiadať prostredníctvom portálu www.slovensko.sk 

Autor: (MŠVVaŠ SR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2017
MV SR zverejnilo dátum uzavretia 4. hodnotiaceho kola výziev na materské školy
Výzvy na výstavbu, rekonštrukciu a prestavbu materských škôl boli vyhlásené v januári 2016 v rámci Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ), ktorého časť spravuje Ministerstvo vnútra SR. Štvrté hodnotiace kolo bude mať uzávierku 14. júla 2017.
viac
01.08.2020
Predĺženie termínu na vydanie rozhodnutia v rámci 31. výzvy OPKZP
Oznam o zmene lehoty Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako Sprostredkovateľského orgánu pre Operačný program Kvalita životného prostredia na vydanie rozhodnutia o žiadosti o poskytnutie NFP v rámci 31. Výzvy.
viac
11.09.2020
Občania môžu do konca septembra predkladať žiadosti o dotáciu
Občania Detvy môžu do konca septembra predkladať žiadosti o dotáciu z rozpočtu mesta na rok 2021. Podľa všeobecne záväzného nariadenia (VZN) môže samospráva poskytnúť peniaze na podporu všeobecne prospešných služieb, podnikania a zamestnanosti. Výzvu zverejňuje mesto na svojej oficiálnej webstránke.
viac
19.01.2021
Ministerstvo školstva podporí stovky materských škôl cez nový projekt
Didaktické hračky, hry či detské knihy. Na všetky tieto pomôcky môže takmer tisíc materských škôl po prvýkrát získať príspevok. Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR totiž vyhlásilo nový projekt „Múdre hranie.“
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %