Pondelok 13.05.2024
Dnes má meniny 
Servác
°C
10.02.2024 09:05

MsZ schválilo podanie žiadosti o dotáciu na obnovu zimného štadióna


Ilustračná snímka: mesto Rožňava


Mesto Rožňava bude žiadať o dotáciu z Fondu na podporu športu na rekonštrukciu zimného štadióna. Predloženie žiadosti o finančný príspevok vo výške približne 1,1 milióna eur schválili poslanci mesta na štvrtkovom (8. 2.) zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).


Rekonštrukciou zimného štadióna sa v Rožňave zaoberajú už niekoľko rokov. Ako na zasadnutí MsZ priblížil primátor Michal Domik, pred niekoľkými rokmi sa samospráva s projektom neúspešne uchádzala o financie z takzvaných nórskych fondov. Dodal tiež, že príprava obnovy štadióna je len v začiatkoch a aj v prípade získania financií z Fondu na podporu športu bude musieť mesto hľadať aj ďalšie externé zdroje.

"Spolufinancovanie projektu nad rámec schváleného príspevku budeme riešiť v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja a Košickým samosprávnym krajom, nakoľko ide o investíciu, ktorá bude prínosom pre celý región," uviedlo mesto v dôvodovej správe predloženej na zasadnutie MsZ.         

V rámci rekonštrukcie zimného štadióna v Rožňave samospráva počíta s obnovou obvodového plášťa, zázemia i modernizáciou chladenia či vzduchotechniky. Projekt je zameraný najmä na zníženie energetickej náročnosti objektu, jeho súčasťou má byť aj dostavba tribúny či hygienických zariadení. Celkové náklady mesto odhaduje na približne štyri milióny eur.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
25.08.2016
Zimný štadión v Kežmarku by mal byť dokončený do konca roka 2017
Radnici mesta Kežmarok v ostatných dňoch prišiel na účet príspevok jeden milión eur od vlády, ktoré sú určené na rekonštrukciu zimného štadióna.
viac
27.09.2017
Mesto investuje do rekonštrukcií štadiónov približne 160 000 eur
Mesto Dolný Kubín investuje tento rok do rekonštrukcií zimného a letného štadióna približne 160 000 eur, vrátane finančnej podpory 70 000 eur od Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
viac
18.01.2021
V roku 2020 sa aj napriek pandémii Rožňava rozvíjala
Hoci bol vlaňajšok predovšetkým rokom ochorenia COVID-19, samospráva Rožňavy neprestala aj za podpory poslancov pokračovať v budovaní a rozvoji mesta. Uviedol to primátor Michal Domik v zhrnutí uplynulého roka na sociálnej sieti.
viac
27.01.2021
Samospráva Rožňavy chce opláštiť zimný štadión
Samospráva Rožňavy chce realizovať ďalšiu etapu obnovy a dostavby zimného štadióna, v rámci ktorej ho plánuje opláštiť a vybudovať v ňom zázemie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %