Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
28.03.2017 07:00

Múzeum jaskyniarstva pripravuje cyklus podujatí Čítanie z knižnice


Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. Snímka zdroj: (muzeum.sk).


Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši pripravuje na utorok 28. marca prvé z cyklu podujatí s názvom Čítanie z knižnice. Všetky stretnutia budú venované významným osobnostiam pôsobiacim v oblasti ochrany prírody a jaskyniarstva.


"Ponúkame možnosť zoznámiť sa v príjemnom prostredí, pri šálke čaju, s publikáciami z knižničného fondu múzea a získať tak určite zaujímavé informácie o živote a práci týchto osobností," informovala Dagmar Staroňová z úseku riaditeľky múzea.      

Na prvom čítaní sa návštevníci dozvedia informácie o Vojtechovi Benickom, ktorý bol významným predstaviteľom slovenského jaskyniarstva a organizátorom speleologických výskumov na Slovensku. "Bol aj spoluzakladateľom Jaskyniarskeho zboru Klubu slovenských turistov a lyžiarov a Slovenskej speleologickej spoločnosti či prvým riaditeľom Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva a tiež významným fotografom a publicistom," doplnila.      

Podujatie sa uskutoční o 16. hodine v priestoroch Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši. "Veríme, že čas strávený v múzeu bude pre účastníkov zaujímavý a podnetný a stanú sa našimi pravidelnými návštevníkmi," dodala Staroňová.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.03.2020
Vedci sa zaoberajú inváznymi rastlinami a ochranou prírodného bohatstva
Vedci z Botanického ústavu Centra biológie rastlín a biodiverzity Slovenskej akadémie vied (SAV) riešia viacero projektov zameraných na výskum inváznych rastlín na Slovensku a v zahraničí.
viac
11.09.2020
Dni dreva v Múzeu kysuckej dediny
V Múzeu kysuckej dediny vo Vychylovke usporiada občianske združenie Klub priateľov pre záchranu kultúrnych a historických pamiatok Kysúc dňa 13. septembra jedinečné podujatie Deň múzeí v prírode - Deň dreva.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
09.11.2023
Múzeum a knižnica zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu prírody
Banícke múzeum a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave koncom októbra prezentáciou finálnych výstupov zavŕšili spoločný projekt zameraný na ochranu životného prostredia s názvom Príroda je život.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %