Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
03.09.2019 05:25

Múzeum otvorí výstavu o havranoch


Ilustračná snímka, zdroj: aa.ecn.cz


Krkavcovité vtáky, ich život, inteligenciu, miesto v prírode či vzťah s človekom, ale aj mýty a legendy, ktoré ich obklopujú. To všetko môžu spoznať návštevníci výstavy Havrany a ich príbuzní, ktorú 10. septembra o 15.00 h otvoria v Gemersko-malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote.


„Výstava predstaví krkavcovité vtáky hniezdiace na území SR a ich život. Prostredníctvom fotografií a dermoplastických preparátov sa naučíte rozlišovať jednotlivé druhy vtákov tohto taxónu, zoznámite sa s mýtmi, bájkami a poverami, ktoré sa s nimi spájajú. Budete si môcť vyskúšať, aké je to byť v ich hniezde,“ priblížila kurátorka výstavy Monika Gálffyová.       

Dodala, že na záver si pomocou interaktívnych hier budú môcť návštevníci vyskúšať, či ich už dokážu od seba odlíšiť. Súčasťou výstavy je podľa jej slov aj cyklus prednášok a rozšíreného výkladu k výstave pre školské skupiny i verejnosť.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Výstava v múzeu prezentuje dejiny krajčírstva v meste
Dejiny krajčírstva v Rimavskej Sobote v období od vzniku krajčírskeho cechu pravdepodobne na prelome 16. a 17. storočia až do polovice 20. storočia prezentuje aktuálna výstava Pohľad do minulosti krajčírstva.
viac
05.05.2018
Oslobodenie a koniec vojny si pripomenuli pietnym aktom a výstavou
Oslobodenie Rimavskej Soboty Červenou armádou a ukončenie druhej svetovej vojny si v piatok obyvatelia mesta a regiónu pripomenuli pietnym aktom pri pamätníku padlým na Námestí M. Tompu.
viac
15.11.2018
Výstava prezentuje kŕmidlá pre vtáky vyrobené žiakmi
Kŕmidlá, vyrobené žiakmi druhého stupňa základných škôl a zodpovedajúcich ročníkov osemročných gymnázií v rámci deviateho ročníka súťaže Najkrajšie kŕmidlo prezentuje rovnomenná výstava, ktorú vo štvrtok otvorili v Gemersko-malohontskom múzeu (GMM) v Rimavskej Sobote.
viac
03.02.2022
GMM vystavuje zbierku habánskej keramiky nazývanej fajansa
Gemersko-malohontské múzeum (GMM) v Rimavskej Sobote vystavuje počas februára dvakrát vypaľovanú habánsku keramiku nazývanú fajansa. Informovala o tom PR referentka múzea Martina Oštrom Mareková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %