Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
29.11.2019 01:20

Múzeum pripravilo prednášky i tvorivé dielne pre klientov ZSS


Tribečské múzeum v Topoľčanoch.


Výstavou predmetov zhotovených klientmi zariadenia sociálnych služieb (ZSS) počas tvorivých dielní ukončilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch projekt Dvere múzea dokorán II., ktorý realizovalo v spolupráci so ZSS V kaštieli Horné Obdokovce.


Klienti zariadenia s pomocou zamestnancov ZSS i pracovníkov múzea vytvorili z rôznych materiálov umelecké diela, ktoré budú vo výstavných priestoroch múzea sprístupnené verejnosti do 10. januára budúceho roka. Po ukončení výstavy budú práce vystavené v priestoroch ZSS v Horných Obdokovciach.       

Tribečské múzeum v Topoľčanoch dlhodobo spolupracuje s inštitúciami, ktoré sa starajú o klientov s rôznym zdravotným postihnutím. Projekt Dvere múzea dokorán II. voľne nadviazal na projekt Dvere múzea dokorán z roku 2017. „Cieľom projektov bolo primeranou formou sprístupniť dospelým so zdravotným postihnutím kultúrne, historické či prírodné hodnoty regiónu, ktorými múzeum prostredníctvom zbierkových predmetov a iných dokumentačných fondov disponuje. Dôležitým prvkom je aj rozvoj ekologického a environmentálneho cítenia formovaním kladného vzťahu k ochrane prírody a krajiny,“ uviedol múzejný pedagóg Ľubomír Opáth. Realizáciou podobných projektov a aktivít pre handikepované deti a dospelých chce múzeum pokračovať aj v budúcnosti.       

Projekt Dvere múzea dokorán II. bol rozdelený na dve etapy. Prvá obsahovala päť prednášok, ktoré boli zamerané na ekológiu a environmentalistiku, vodné i lesné ekosystémy, priblížili aj vývoj pivovarníctva v regióne a históriu vzniku a vývoja platidiel na našom území. Na jednotlivé prednášky tematicky nadväzovali tvorivé dielne s kreatívnymi činnosťami na získanie znalostí a zručností z rôznych oblastí vývoja spoločnosti a prírody regiónu.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2018
Tribečské múzeum pripravilo prázdninové Leto v múzeu
Tribečské múzeum v Topoľčanoch pripravilo pre kolektívy detí, ale aj individuálnych detských návštevníkov, pokračovanie prázdninového podujatia Leto v múzeu VI. Podujatie Naprieč časom bude denne sprístupnené počas letných prázdnin do 31. augusta v priestoroch múzea.
viac
21.06.2019
Tribečské múzeum predstavuje spracovanie chmeľu až po výrobu piva
Exponáty spojené s pestovaním a spracovávaním chmeľu, varením a konzumom piva, ale aj rozmanité zberateľské predmety súvisiace s pivovarníctvom predstavuje Tribečské múzeum v Topoľčanoch.
viac
27.02.2023
Tribečské múzeum vyhlásilo výtvarnú súťaž s veľkonočnou tematikou
Tribečské múzeum v Topoľčanoch vyhlásilo výtvarnú súťaž Krása veľkonočnej pohľadnice. Určená je pre deti materských škôl, žiakov prvého stupňa základných škôl a žiakov špeciálnych základných škôl v okrese Topoľčany.
viac
22.01.2024
Tribečské múzeum predstavuje deťom využitie liečivých rastlín
Tematiku rastlín s liečivými účinkami približuje podujatie Čaro byliniek v zime. V spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom ho vo svojich priestoroch pripravilo Tribečské múzeum v Topoľčanoch.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %