Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
21.11.2023 05:10

Múzeum TANAP-u je po prestávke opäť otvorené


Snímka zdroj: Múzeum Tatranského národného parku v Tatranskej Lomnici


Múzeum Tatranského národného parku (TANAP-u) v Tatranskej Lomnici je po prestávke od utorka opäť otvorené. Informovala o tom Správa TANAP-u na sociálnej sieti s tým, že počas dvoch týždňov vyhradených na pravidelnú každoročnú údržbu, stihli zrealizovať viacero úprav.


"Vymenili sme trojrozmerné exponáty rastlín za nové, odborne sa ošetrili zoologické exponáty a dôkladne sa vyčistili vitríny i ostatné muzeálne priestory," uvádza Správa TANAP-u. Aktuálne ochranári finišujú s prípravou novej diorámy venovanej subalpínskemu stupňu. V nej si miesto nájdu živočíchy obývajúce pásmo kosodreviny. Ak všetko pôjde podľa plánov, hotová by mala byť do konca novembra.         

"Okrem samotnej muzeálnej expozície si stále môžu návštevníci pozrieť aj výstavu fotografií Marcela Tobisa, ktorý svojím objektívom už niekoľko rokov zachytáva krásy tatranskej prírody," dodáva Správa TANAP-u. Múzeum je otvorené každý deň od 8.30 do 16. hodiny. Pri plánovaní prehliadky však treba rátať s tým, že medzi 12. a 13. hodinou popoludní je z dôvodu obedňajšej prestávky zatvorené.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.09.2018
Botanická záhrada prilákala viac návštevníkov ako vlani
Príležitosť pozrieť si Expozíciu tatranskej prírody v Tatranskej Lomnici využili uplynulý víkend poslední tohtoroční návštevníci.
viac
11.07.2019
Mesto zorganizovalo tábor pre deti zo sociálne slabších rodín
Mesto Poprad urobilo radosť 40 deťom z rodín v sociálnej alebo hmotnej núdzi. Začiatkom júla pre ne už po 17.-ty krát zorganizovalo tradičný osemdňový letný tábor v Tatranskej Lomnici. Tábor, ktorý je plne hradený z rozpočtu mesta, absolvujú deti vo veku od 6 do 14 rokov.
viac
21.11.2020
Múzeum vo Svätom Antone bude opäť otvorené, výnimočne aj počas nedele
Múzeum vo Svätom Antone nachádzajúce sa v priestoroch Koháriovského kaštieľa bude od soboty (21. 11.) opäť otvorené.
viac
28.06.2021
Tatranci a miestne organizácie nesúhlasia s reformou národných parkov
Viaceré tatranské osobnosti a odborníci z rôznych oblastí spolu s miestnymi občianskymi združeniami v súvislosti s pripravovanou reformou národných parkov tvrdia, že územie, kde žijú, poznajú najlepšie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %