Pondelok 17.06.2024
Dnes má meniny 
Adolf
°C
24.05.2024 05:15

Na atletickom festivale súťažili deti s Downovým syndrómom


Ilustračná snímka, zdroj: PO Car


Celkovo 70 detí sa v piatok zúčastnilo na Atletickom festivale pre deti s Downovým syndrómom v Prešove. Organizovala ho Spojená škola internátna na Masarykovej ulici v Prešove v spolupráci s občianskym združením Zanebudka.


 Deti súťažili v atletických disciplínach, ako sú beh, skoky z miesta, hod kriketovou loptičkou a starší súťažiaci aj v hode odľahčeným oštepom.         

"V minulom roku sa nám osvedčil atletický areál Prešovskej univerzity, s ktorou na realizácii podujatia spolupracujeme. Deti s Downovým syndrómom si tak zasúťažia v atletických disciplínach ako praví športovci. Realizácia a účasť na takomto podujatí umocňuje u týchto deti pocit nadšenia a radosti zo športu," skonštatovala riaditeľka Spojenej školy internátnej na Masarykovej ulici v Prešove Hedviga Tomášová.         

Cieľom organizovania podobných športových podujatí je podľa jej slov predovšetkým motivácia detí k športu a zvyšovanie povedomia, že športovať a súťažiť môžu aj deti s rôznym hendikepom.       

Na piatom ročníku podujatia sa zúčastnilo 70 športovcov z Prešova, Košíc, Lipian, zo Sabinova, Starej Ľubovne, z Vranova nad Topľou, Levoče, Popradu, Považskej Bystrice a Vrbového pri Trnave. Väčšina detí prišla s rodičmi, so svojimi učiteľmi a s trénermi. Predstavia sa aj športovci, ktorí majú skúsenosti so súťažením v rámci Špeciálnych olympiád Slovensko v rôznych disciplínach. Záštitu nad podujatím prevzal primátor Prešova František Oľha.         

Tradične sa na podujatí zúčastnili rodičia a pedagogickí zamestnanci škôl, ktorí si vzájomne vymieňajú skúsenosti a možnosti ďalšej spolupráce v prospech detí s hendikepom.         

Spojená škola internátna na Masarykovej ulici v Prešove poskytuje výchovu a vzdelanie 229 deťom s mentálnym a viacnásobným postihnutím. Organizačnými zložkami školy sú špeciálna materská škola, špeciálna základná škola, praktická škola a základná škola pre žiakov s autizmom.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.10.2018
Cześć, Prešov
Prešov sa stal dejiskom III. Poľských dní. Počas troch týždňov sa Poliaci budú prezentovať na koncertoch, výstavách či workshopoch.
viac
18.10.2019
Festival Hory a mesto Prešov ponúkne filmy s horskou a cestovateľskou tematikou
Dvanásty ročník filmového festivalu Hory a mesto Prešov ponúkne filmy s horskou, cestovateľskou a outdoorovou tematikou. Uskutoční sa v piatok (18. 10.) a v sobotu (19. 10.) v prešovskom Kine Scala.
viac
22.04.2020
Krajské múzeum v Prešove prešlo v čase krízy do online priestoru
Krajské múzeum v Prešove spustilo nové online súťaže. Takýmto spôsobom chce pomôcť rodičom a učiteľom pri vytváraní alternatívneho programu pre deti obmedzované karanténou.
viac
25.06.2022
Festival Folklór Prešov sa po prestávke vracia na Hlavnú ulicu
Folklór, tradície, ľudová hudba, tanec a skvelá nálada. To všetko do centra mesta prináša festival Folklór Prešov, ktorý po dvojročnej prestávke opäť ponúkne program plný toho najlepšieho, čo máme v našom regióne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.18 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.67 %