Sobota 04.05.2024
Dnes má meniny 
Florián
°C
29.02.2024 08:55

Na Dni ZMOS v Žilinskom kraji dominovali viaceré témy


Snímka zdroj: ZMOS


Bohatý program ponúkol Deň ZMOS v Žilinskom kraji, v rámci ktorého vedenie ZMOS navštívilo zasadnutia troch regionálnych združení ZMOS ale i Katolícku univerzitu v Ružomberku.


Práve na jej pôde, v priestoroch Auly Jána Pavla II, začal Deň ZMOS s diskusiou so študentami, na ktorej sa zúčastnil predseda ZMOS Jozef Božik a prvý podpredseda ZMOS Martin Červenka. Súčasťou programu na Katolíckej univerzite bolo aj predstavenie spoločnej iniciatívy ZMOS s Nadáciou Kvapka Nádeje na podporu ochrany zdravia obyvateľov s názvom „Máte slinu?“, o ktoré sa postaral Michal Kaľavský, správca Nadácie Kvapka nádeje.

Predstaviteľov ZMOS-u následne v priestoroch radnice privítal primátor Ružomberka Ľubomír Kubáň. „Veľmi si vážim, že vedenie ZMOS zavítalo do nášho mesta. Mojou snahou je, aby sa región Liptova spájal a ťahal za jeden koniec povrazu. Dôkazom toho je aj spoločné rokovanie našich dvoch regionálnych združení – Ružomberského združenia mesta a obcí a Združenia miest a obcí Liptova,“ povedal Ľubomír Kubáň.

Vedenie ZMOS diskutovalo s liptovskými starostami na spoločnom zasadnutí dvoch spomínaných regionálnych združení, po ktorom sa uskutočnila tlačová beseda ZMOS. Poukázali sme na nej na zlú finančnú situáciu samospráv.

Deň ZMOS v Žilinskom kraji sme symbolicky ukončili v Martine. V priestoroch tamojšieho mestského úradu sa predstavitelia ZMOS zúčastnili na zasadnutí Združenia miest a obcí Turca.

„Po januárovom Dni ZMOS v Košickom kraji sme v závere februára pripravili Deň ZMOS aj v Žilinskom kraji. Pre mňa osobne je kontakt s kolegami v území mimoriadne dôležitý. Vždy sa teším na diskusie a aj tie dnešné boli veľmi vecné a konštruktívne,“ uviedol predseda ZMOS Jozef Božik, ktorý tiež informoval o mnohých aktivitách združenia v ostatnom období.

„V diskusiách dominovali témy školstva (najmä materské školy), zdravotníctva (optimalizácie siete nemocníc i staníc Záchrannej zdravotnej služby), sociálnych vecí (financovanie neverejných poskytovateľov), eurofondov či Miestnych akčných skupín,“ dodal predseda ZMOS Jozef Božik s tým, že sa venovali aj viacerým regionálnym témam.

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2018
Samosprávy potrebujú viac informácií o agende SMART
Združenie miest a obcí Slovenska na prelome mája a júna zrealizovalo prieskum, ktorý sa venoval agende SMART. Získané dáta ukazujú, že táto agenda je perspektívna, avšak samosprávy o nej nedisponujú dostatočnými informáciami.
viac
22.07.2020
V Dudinciach sa konalo podujatie venované kúpeľníctvu
Kúpeľné mesto Dudince hostilo celodenné podujatie venované aktuálnym problémom kúpeľníctva a smart riešeniam. Ďalšie sa uskutoční koncom augusta v Piešťanoch.
viac
20.04.2022
Žilinský samosprávny kraj navštívilo vlani 632 827 ľudí
Žilinský samosprávny kraj (ŽSK) v roku 2021 navštívilo 632.827 ľudí, z nich bolo 85 percent domácich návštevníkov a 15 percent zahraničných.
viac
02.11.2023
Rada mládeže ocení aktívne občianstvo a ľudskosť
Rada mládeže Žilinského kraja (RMŽK) ponúka obyvateľom kraja možnosť predložiť do 14. novembra návrhy na udelenie Ceny za aktívne občianstvo a ľudskosť. TASR o tom informovala riaditeľka RMŽK Darina Čierniková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %