Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
19.07.2022 10:35

Na EYOF očakávajú vyše 6000 akreditovaných osôb


EYOF 2022.


Na Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) Banská Bystrica 2022 organizátori očakávajú vyše 6000 akreditovaných osôb.


Z toho bude približne 3600 športovcov a členov realizačných tímov. Informovali o tom v pondelok na tlačovom brífingu v Banskej Bystrici.

Organizátori pripomenuli, že v súčasnosti sa zaoberajú najmä prípravou športovísk a všetkých zariadení vrátane veľkokapacitného stravovacieho stanu. Dôležitým bodom bol podľa nich aj vznik akreditačného strediska v priestoroch Univerzity Mateja Bela. Do neho budú viesť prvé kroky všetkých účastníkov podujatia.

"Chod športov bude po technickej stránke zabezpečovať takmer 2000 organizátorov zo Slovenska a takmer 300 medzinárodných technických funkcionárov a delegátov či rozhodcov. V desiatich športoch uvidíme 120 finálových súbojov o medaily," podotkol športový riaditeľ EYOF Marek Majerčák.

Šesť dní pred začiatkom podujatia si svoju pripravenosť otestovali aj bezpečnostné zložky. Na simulovanie nebezpečnej situácie vybrali stan, ktorý sa rozprestiera na ploche približne 4000 štvorcových metrov a účastníci EYOF sa v ňom budú stravovať. "V ňom vnímame zvýšené riziko možnej krízovej situácie. Test považujeme za najdôležitejší z hľadiska hasičov, ktorí sú všade ako prví a evakuujú ľudí," vysvetlil riaditeľ bezpečnostnej komisie organizačného výboru Roman Štamberský. Doplnil, že počas cvičenia simulovali horenie chladiarenského kontajneru pri stane s možnosťou úniku chladiacej kvapaliny. Zásahu sa zúčastnili členovia hasičského a záchranného zboru, policajného zboru, vojenskej polície a mestskej polície mesta Banská Bystrica.

Koordináciu zdravotníckych zložiek má na starosti zdravotná komisia. "Budeme mať priamy dohľad na športovcov a aj účastníkov na športoviskách počas celého podujatia. Ľudí budeme informovať o počasí, upozorňovať na dodržiavanie pitného režimu a ochranu pred priamym slnečným žiarením," zdôraznil riaditeľ zdravotného zabezpečenia Peter Lakomý. Podľa neho bude denne na všetkých športoviskách k dispozícii okolo 50 zdravotníkov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.03.2021
500 dní do EYOF 2022: Začína sa nábor dobrovoľníkov
Úspech veľkých športových podujatí vrátane olympijských hier často závisí od dobrovoľníkov, ktorí sú ich najviditeľnejšou súčasťou. Inak to nebude ani na Európskom olympijskom festivale mládeže 2022 Banská Bystrica.
viac
20.04.2021
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia za vyše 600 000 eur
Mestskú športovú halu v Detve čaká rekonštrukcia. Uviedol to primátor Ján Šufliarský s tým, že obnovu priestoru budú robiť v súvislosti s letným Európskym olympijským festivalom mládeže (EYOF), ktorý bude na budúci rok v Banskej Bystrici.
viac
16.02.2022
Na projekty v B. Bystrici pôjde z participatívneho rozpočtu opäť 40 000 eur
Aktívni obyvatelia mesta pod Urpínom môžu stáť pri tvorbe projektov a následne ich realizovať vďaka participatívnemu rozpočtu mesta aj v tomto roku.
viac
24.11.2022
Nominácie na najlepších športovcov roka treba poslať do 13. januára
Rovnako ako po minulé roky aj v tomto chce banskobystrická samospráva poďakovať najúspešnejším športovcom, trénerom, funkcionárom a pracovníkom v športe udelením ocenenia Najlepší športovci mesta Banská Bystrica za rok 2022.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %