Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
06.09.2022 12:35

Na festivale Zejdeme sa na hambálku sa stretnú profesionáli i ochotníci


Banner.


Na nádvorí malackého kaštieľa sa od 17. do 23. septembra uskutoční 14. ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku. Stretnú sa na ňom ochotnícke i profesionálne súbory.


Festival organizujú Divadlo na hambálku a Mestské centrum kultúry (MCK) Malacky. Informovala o tom Zuzana Bertová z MCK.

Na festivale sa okrem Divadla na hambálku predstavia Teatro Tatro, Ateliér Maroša Kramára, Divadlo Bolka Polívky / MALÉhRY či Záhorácke divadlo. Vystúpia tiež skupina Fortuan a Filip Teller s jeho hudobnou stand up comedy show. Hudobno-bábkové divadlo Féder Teáter uvedie predstavenie pre batoľatá Lili – Batolárium.

Súčasťou programu budú tiež "hambálkovská ftipná kaša", tvorivé dielne, vystúpia choduliari či žongléri. "Doobedňajší program je už tradične venovaný organizovaným predstaveniam pre materské, základné a stredné školy," doplnila Bertová. V rámci sprievodného podujatia možno navštíviť v Galérii MCK výstavu Divadelného ústavu Bratislava - Mária Kráľovičová.

Vstupenky na jednotlivé predstavenia sa dajú zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred predstavením alebo elektronicky cez stránku www.mckmalacky.sk. Podujatie z verejných zdrojov podporili Bratislavský samosprávny kraj, Nadácia EPH a mesto Malacky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.10.2019
Zešli sme sa na hambálku
Divadelný festival Zejdeme sa na hambálku napísal na prelome septembra a októbra svoju 12. kapitolu.
viac
01.06.2022
V piatok sa začína letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské
Vo Zvolene sa v piatok začína medzinárodný letný divadelný festival Zámocké hry zvolenské (ZHZ). Divadelné inscenácie sa budú odohrávať večer na zámockom nádvorí a aj dopoludnia pre deti a mládež.
viac
24.06.2022
Záhorie ponúka divadelné šermovanie, folklórny festival aj adrenalínové preteky
Bohatý program od aktívneho oddychu, divadla spojeného so šermom cez festival až po folklórne slávnosti je pripravený v sobotu a nedeľu (25. - 26. 6.) pre obyvateľov a návštevníkov Záhoria.
viac
03.12.2022
Handlovská kapustnica 2022! Poďte s nami rozdávať radosť chutne a ekologicky
Tradičné benefičné podujatie Handlovská kapustnica je späť v prezenčnej forme! Počas pandémie sa konali kapustnice po dva roky v komornej atmosfére podľa platných opatrení.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %